fbpx Orbán Viktort zavarja, hogy a politikusok túl könnyen használnak erős vagy durva kifejezéseket egymásra | CIVILHETES

h i r d e t é s

Orbán Viktort zavarja, hogy a politikusok túl könnyen használnak erős vagy durva kifejezéseket egymásra

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktort zavarja, hogy a politikusok túl könnyen használnak erős vagy durva kifejezéseket egymásra

2019. május 03. - 10:12

 

Orbán Viktor a szokásos rádióbeszédében pénteken azt mondta nem udvariasságból mondta azt Matteo Salviniről, hogy ő Európa legfontosabb embere. - írja a 444.hu.

Forrás: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Majd hosszan beszélt azokról, akik vele ellentétben nincsenek annyira oda az olasz belügyminiszterért. 

A magyar miniszterelnöknek például nagyon nem tetszik, hogy egyes politikusok túlságosan könnyen használnak erős vagy durva kifejezéseket más országok vezetőivel szemben. De szerinte Salvini az olasz népet képviseli, ezért aki őt sértegeti, az olasz népet sértegeti. Rossz európai szokásnak nevezte, hogy nem találják meg az különbséget egymás véleményélnek bírálata és a tiszteletlenség között. Orbán szerint mindez a frusztrációból jön, nem véletlenül a németek járnak ebben élen, akik bár a magyar miniszterelnök szerint korábban fegyelmezettnek tűntek, de ezt mára félredobták. 

Salvinire visszatérve a magyar miniszterelnök elmondta, hogy szöget vert a bevándorláspárti politikusok koporsójába, és egy kisebb szöggel mi is csatlakoztunk ehhez a művelethez, amikor megállítottuk a migrációt a szárazföldön, ő pedig ugye a tengeren állította meg. Majd arról beszélt, mennyire örül, amikor új szereplők lépnek be a politikába, mert nem olyanok, mint a brüsszeliek, akikről azt sem tudni, mikor láttak utoljára valódi embereket. Ehelyett csak a saját gondolataikba vannak zárva, a saját nyelvüket beszélik, és csak a dolgok igazgatását végzik el.  Ezzel szemben megjelennek az olyan emberek, mint Salvini vagy hamarosan Magyarországra látogató Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, akik ki merik mondani, hogy a dolgok rosszul mennek.  

Orbán Viktor azért is haragszik az Európai Bizottságra, mert

mindenféle marhaságra van pénz, de hogy Magyarországnak legalább 50 százalékban megtérítsék a határvédelmet, az eszükbe sem jut.

Ígéretekkel pedig szerinte már tele a padlás.

Szóba került a Budapest-Belgrád vasútvonal, amit hogy, hogy nem Mészáros Lőrinc épít a kínaiakkal. Orbán Viktor a projektről azt mondta, nem azt kell nézni, mikor térül meg, hanem hogy mi szolgálja a  nemzet érdekét, milyen hosszú időn keresztül termel hasznot Magyarországnak, ha itt haladnak át az áruk. Ez az igazi kérdés szerinte. 

A május 13-ai washingtoni látogatásáról azt mondta: pénzről, migrációról és gazdaságról lesz szó a Donald Trumppal folytatandó megbeszélésen.

444.hu

 


 

h i r d e t é s

Kommentek