h i r d e t é s


Orbánt a Parlamentben közjogi személyként kérdezik és magánemberként, magánembernek válaszol!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbánt a Parlamentben közjogi személyként kérdezik és magánemberként, magánembernek válaszol!

2017. október 11. - 09:49

 

Miért nem veszi észre senki?

Forrás: MTI

Az Orbán Viktort interpelláló képviselők, az általa vezetett kormány és a miniszterelnök tevékenységével kapcsolatos kérdéseket tettek fel, azonban Orbán minden kényes helyzetben magánemberként reagált. Ez megengedhetetlen, egyrészről a miniszterelnök nem nézheti le a választóit, valamint az őt kérdező képviselőt, másrészt pedig az is megengedhetetlen, hogy az ellenzéki képviselők ezt vagy nem veszik észre, vagy tudatosan elfogadják.

Az elmúlt hét évben, Orbán Viktor egyetlen esetben sem adott választ képviselői kérdésre szakmailag, vagy társadalompolitikailag értékelhető módon!

A demokrácia, és ezen belül a parlamenti demokrácia, jelentősen sérül!

A parlament elnöke és alelnökei sem használják ki azt a mozgásteret, amelyet számukra a törvények és az Alaptörvény biztosít.

Miért nem hangzott el egyszer sem a viszontválaszokban, hogy

„én a rám vonatkozó törvények alapján az ország miniszterelnökét kérdeztem, nem pedig Orbán Viktor magánszemélyt”.

Miért tűrik el, hogy a miniszterelnök közjogi méltóságként, képviselőket, személyükben sértegessen!

Az világosan látható, hogy a szakmaiság eltűnt a parlamentből és csak a populista lózungok sorozatát adják elő, mind a kormány, mind pedig az ellenzék oldaláról.

A következmény beállt, mert a társadalom jelentős részét sikerült ugyan ebbe a populista gondolat és viselkedési világba belökni. Ezt az ellenzék és a kormány együtt hozta létre, nem vethet a másik szemére semmit egyik fél sem.

Bajban az ország, mert képtelenség választani az együgyűek között, azonban az, hogy ezt az együgyű világot Orbán jobban ismeri, világosan látszik!h i r d e t é s

betöltés..

;