h i r d e t é s

Portik szerint Pintér tette zsebre a legtöbb pénzt az olajozásból

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam

Portik szerint Pintér tette zsebre a legtöbb pénzt az olajozásból

2015. május 16. - 11:47
1 komment

 

Ismét a jelenlegi belügyminisztert, Pintér Sándort támadta Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás csütörtöki tárgyalásán - írja a pestisrácok.hu.

Aranykéz utca robbantás pere 2015-ben

Ismét Pintér Sándor belügyminisztert támadta Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás legutóbbi tárgyalásán.

A merénylet megrendelésével vádolt egykori Energol-vezér ezúttal azt állította, hogy az 1990-es évek olajszőkítési ügyleteiből Pintér tette zsebre a legtöbb pénzt, továbbá fenntartotta korábbi “vallomását”, hogy a belügyminiszter volt a felbujtója a négy halálos áldozattal járó merényletnek.

Folytatódott az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság összevont pere csütörtökön a Fővárosi Törvényszéken.

Idézték Zsóvár Imrét, az ötös számú védett tanút, a Conti-Car autókereskedés volt tulajdonosát, Radnai Lászlót, illetve egykori energolost, Drobilich Gábort aki Portik cégtársa volt.

Radnai (korábban azt vallotta- részletek ps.hu) hogy az energolos Drobilich Gábor 2003 nyarán panaszkodott arról, hogy Portik milyen problémákat okozott Boros Tamás és Fenyő János meggyilkolásával:

  • Drobilich ugyanis félt attól, hogy összehozzák Jozef Roháccsal, ezért megkérte Radnait, hogy a rendőri kapcsolatain keresztül tudja meg, megtalálták-e a Fenyő-gyilkosság helyszínén Rohác DNS-ét. 

  • Drobilich arra is megkérte barátját, tudaja me, hogy az Aranykéz utcai parkolóház kamerája rögzítette-e Rohác arcát a robbantás előtt.

Drobilich a mai tárgyaláson mindent tagadott, állítása szerint soha nem beszélt a négy halálos áldozatot követelő robbantásról, ahogy azt is megmosolyogtatónak találta, hogy az ő kezdeményezésére szervezte volna Portik a leszámolásos tárgyalások során sokszor emlegetett „házas találkozót”, ahol Radnai szerint a harmadrendű vádlott bevallott több gyilkosságot, köztük Boros likvidálását is.

A tököli rabkorházból érkező Radnai ugyanakkor fenntartotta korábbi vallomását, és Drobilichről azt mondta, hogy neki „most az a dolga”, hogy mosdassa Portikot.

Drobilich viszont azt mondta Randainak hogy ő azért mondja ezt ő mert együtt működik a rendőrséggel mindenki tudja hogy ezért jöhetett  ki a szegedi Csillag börtönből.  

Portik és Radnai közötti szócsatában,Portik azt mondta hogy "látszik az öröm az arcán” Radnainak amikor Boros haláláról beszél.Radnai nem tagdta hogy nem volt jó viszonyban Borossal az áldozatra,de nem akarta a halálát.

Ezután Portik  megkérdezte Radnait- Mi is lett a sorsa annak a szerb tanúnak, aki ellenük vallott?

Radnai erre azt válaszolta, hogy semmi köze a férfi szitává lövetéséhez, egyébként is a szerb rendőrség elfogta a tanú gyilkosát.

Ezután következett Jozef Rohác akit boros meggyilkolásával vádolnak és a zárt láncú videorendszer segítségével meghallgatott Zsóvár Imre.

Zsóvár Imre vallomásában azt állította, hogy Portik megbízta őt hogy vigyen el 50 milliót  Jozef Rohácnak a gyilkosságért.

Rohác Zsóvárt lehazugozta és szavahihetetlennek nevezte, hiszen a férfi már több korábbi vallomását is visszavonta és beismerte, volt, hogy hazudott a rendőröknek.

Rohác szerint egykori bűntársa „annak a mestere”, hogy a rendőri elvárásoknak megfelelően, hogyan változtassa meg tanúvallomását. 

A Zsóvár Imre továbbá cinikusan megjegyezte, hogy Rohác, Portik és Drobilich „amnéziában szenvednek, nem ismernek senkit, se Borost, se Fenyőt”. A fenyő gyilkossággal kapcsolatban azt megemlítette, hogy halvány emléke van arról, hogy az a tízmillió, amit 1998 tavaszán vitt Rohácnak, a Fenyő-gyilkosság vérdíja lehetett.

Rohách azt válaszolta, hogy érdekes hogy Zsóvár a Fenyő-perben még azt állította, hogy semmit nem tud a médiacézár lelövéséről.

Vallomást tett a tárgyaláson az ötös számú védett tanú is, aki Radnaival együtt részt vett azon az 1999 elején megszervezett találkozón, ahol a harmadrendű vádlott több gyilkosság mellett érintőlegesen Boros megöletéséről is beszélt.

A tanú szerint utóbbi merénylet kapcsán Portik kijelentette, hogy „Boros meg lett oldva”, és a „vamzernek ott a helye, ahol van”, mert „mocskos áruló”.

A védett tanúnak később Radnai is megerősítette, hogy Portik áll a merénylet hátterében, Borost pedig a „Fogász”, azaz az elsőrendű vádlott robbantotta fel. Szóba került az is, hogy a férfi Radnai Lászlóval együtt egy bécsi szállodában találkozott a ma tanúként meghallgatott Drobilich-csal és Portikkal. Kettejük vitájából azt szűrték le, hogy Portikék állnak az 

A védett tanú szerint a 1996-ban elkezdődött fővárosi robbantások,kézigránátos támadások célja az volt, hogy a rendőrség figyelmét eltereljék az olajos ügyekről és váltsák le az akkor országos rendőrfőkapitányt, Pintér Sándort.

  • Portik észrevételében kijelentette, hogy mivel az olajszőkítési ügyletekben „a legtöbb pénzt Pintér vitte el”, számára teljesen érdektelen lett volna azon dolgozni, hogy a jelenlegi belügyminisztert leváltsák.

  • Portik vallomásában továbbra is fenntartotta, hogy a belügyminiszter volt a  négy áldozat halálával végződött merénylet felbujtója.

Portik Tamás már nem először vádolta meg a belügyminisztert életellenes és más bűncselekménnyel is, de eddig bizonyítékot nem tudott felmutatni.  

 

Forrás: pestisrácok.hu / hirpress.hu (Címlap: Forrás: hirpress.hu)

Posted by SEJT on 2015. május 16.

 

h i r d e t é s