h i r d e t é s

Pusztai Erzsébet: A lélegeztetőgépre kerülők 60 százaléka meghal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pusztai Erzsébet: A lélegeztetőgépre kerülők 60 százaléka meghal

2020. október 14. - 08:36

Az infektológus szerint hiba, hogy a mentők végzik a mintavételeket.

Pusztai Erzsébet infektológus - Forrás: magyarnarancs.hu

Számítani lehetett arra, hogy a koronavírus-fertőzés egyre inkább érinteni fogja az idősebb korosztályokat, és ezzel együtt megnő a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen lévők száma, nyilatkozta Pusztai Erzsébet infektológus az ATV-n. A szakember hozzátette, hogy ma már mindenhol arra törekszenek, hogy elkerüljék azt, hogy lélegeztetőgépre kerüljön a beteg, mert szerinte a lélegeztetőgép ritka esetben jelent csak megoldást.

"A gépre kerülők 60 százaléka meghal" – közölte Pusztai, aki hozzátette, hogy ma már több olyan készítmény van, amit ha időben elkezdenek adni a betegnek, az fékezheti az állapotromlást.

Az infektológus álláspontja szerint hiba, hogy a mintavételt a mentőkre testálták, úgy véli, mintavételi pontokat kéne felállítani, ahol csak a mintákat veszik le és az adatokat. Pusztai szerint az is hiba, hogy az iskolás gyerekeket nem tesztelik, de azt is problémásnak tartja, hogy a legkisebb nátha esetén is otthon tartják 10 napra az iskolásokat. Elmondása szerint ennek nagyon komoly gazdasági következményei lehetnek.

Az infektológus a csatornának elmondta, hogy azonnal betiltaná a tömegrendezvényeket, és felhívta a figyelmet, hogy a lakosság legyen óvatos az interneten árult tesztekkel. (hvg.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s