h i r d e t é s

Rákgyógyítás: gyors és mellékhatásmentes terápiát ígér egy izraeli gyógyszercég

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rákgyógyítás: gyors és mellékhatásmentes terápiát ígér egy izraeli gyógyszercég

2019. január 31. - 12:49

 

A hvg.hu a The Jerusalem Post cikkét idézi, amelyben a rák teljeskörű, gyors és mellékhatásmentes gyógyítását ígéri a következő egy éven belül az izraeli Accelerated Evolution Biotechnologies (AEBi) gyógyszervállalat - írja a napi.hu.

Illusztrció: MTI Fotó: Balázs Attila

A biotechnológiai cég igazgatótanácsának elnöke, Dan Aridor szerint a terápia már az első naptól hatékony lesz, a teljes kezelés néhány hét alatt lezajlik majd és semmilyen vagy minimális mellékhatásokkal jár majd. Állítása szerint módszerük a jelenleg elérhető részben már működő eljárásoknál jóval olcsóbb lesz - derül ki a cikkből.

A generikus, ugyanakkor személyre szabott megközelítést alkalmazó terápia lényege, hogy több területen támad egyszerre, úgy hogy közben az egészséges sejteket nem károsítja.

Ezt állatkísérletekkel és nem élő szervezeten  végrehajtott in vitro kísérletekkel is bebizonyították. Hamarosan a klinikai vizsgálatok is elkezdődhetnek

- mondta a lapnak a vállalatot vezető Ilan Morad. A hírek szerint először tüdőrákkal működik majd a kezelés, a többi ráktípusra ezt követően adaptálják a terápiát.

Miután az AEBi tudományos folyóiratokban egyelőre nem publikált eredményeket, vagy részeredmények, a bejelentésre a tudományos világ egyelőre kétkedéssel tekint.

napi.hu


 

h i r d e t é s