h i r d e t é s

Ránk süt majd a nap, felhő is alig telepszik az égre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ránk süt majd a nap, felhő is alig telepszik az égre

2019. március 20. - 06:09

 

Szerdán délelőtt derült lesz az ég, csapadék nem valószínű. - írja az Időjárás.hu.

Virágzó almafa Nagykanizsa közelében. Forrás: MTI Fotó: Varga György

Délután sok napsütés melegíti a levegőt, szinte felhő sem lesz az égen. Csapadékra nem kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 14 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán már mindenhol megszűnik a fronthatás, élettanilag egyre kedvezőbben alakul a nap. A fáradékonyság azonban többeknél okozhat bosszúságot. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán már az ország minden részén megszűnik a fronthatás, a frontérzékenyek helyzete napközben fokozatosan javul. Tehát amennyiben keleten él, eleinte még előfordulhat enyhébb fejfájás, illetve vérnyomás-ingadozás is, utóbbi inkább csak délelőtt lesz jellemző. Amennyiben az érintettek közé tartozik, fogyasszon több folyadékot a nap folyamán, és részesítse előnyben a tojásból készült ételeket is. 

Jó hír, hogy ezek a panaszok fokozatosan megszűnnek, az ország nagyobb részén pedig alapvetően kedvezően alakul az élettani helyzet. A napsütéses időben javul a koncentrálóképesség, ennek következtében a teljesítőképessége is jobb lesz. Emellett a napsütés hatására kellemesen alakul a komfortérzet, azonban a szélre érzékenyek körében szinte bárhol előfordulhat átmeneti ingerlékenység.

A fáradékonyság az előző napok fényszegénysége miatt most is jellemző lesz. A szabadtéri tevékenységek során ingadozó hőérzetre készüljön, a nap elején és estefelé a szél miatt kissé hűvösebbnek érezheti a levegőt. Délután azonban már ismét a kellemesebb, tavaszias hőmérsékletek lesznek jellemzők.

A pollenterhelés csak átmenetileg mérséklődött: allergiásként ma ugyan csupán enyhébb tüneteket tapasztalhat, a következő napokban azonban hirtelen növekedés várható a pollenkoncentrációban. Ha allergiás, akkor a hét közepén még csak közepes, a hétvégén viszont már intenzív panaszokkal számoljon.

A közlekedés során az élénk szél lehet zavaró, ami inkább a kerékpáros közlekedést akadályozhatja. A reflexek tompulnak, a napsütés pedig alacsony napállás idején elvakíthatja – viseljen napszemüveget!

Vezető tünetek a mai napon: fáradékonyság, migrén, ingadozó hőérzet. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s