h i r d e t é s

Riadót fújtak a Feneketlen-tónál – a politikusok hallgatnak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Riadót fújtak a Feneketlen-tónál – a politikusok hallgatnak

2018. április 08. - 18:57

 

Fennáll a veszélye, hogy a választások után nekilátnak az óriástömbök építését megalapozó bontási munkáknak a Feneketlen-tónál – írja a konzervatív értelmiségiek által indított Szentimrevárosért Mozgalom. 

Forrás: wikipedia

A körzet parlamenti képviselője, Simicskó István nem válaszolt a helyi civilek korábbi levelére.

A Heti Válasz tavaly ősszel leplezett le egy állami cégvezért, aki panamagyanús módon juttatta baráti kézbe a Miniszterelnökség óriástelkét a budai Feneketlen-tónál. A privatizáció második lépéseként az ingatlant rögtön továbbszármaztatták egy lakótömbfejlesztőnek; ez a vállalat aztán 350 lakásos, Buda Gardens néven reklámozott telepet tervezett a Feneketlen-tónál lévő helyszínre (több száz parkolóhelyes mélygarázzsal).

Cikkünk megjelenése után a BRFK korrupció elleni főosztálya nyomozni kezdett az érintett telek magánosítása miatt – s mint két hete hírül adtuk, lapunk jogerősen is pert nyert az ingatlanmutyi főszereplője ellen.

Mindeközben szentimrevárosi civilek igyekeztek rászorítani XI. kerületi döntéshozókat, hogy ne adjanak zöld utat a kertvárosias környék „lakótelepesítésének” – az önkormányzat idei első félévi üléstervében viszont annak ellenére szerepel a terület építési szabályzatának módosítása, hogy öt hónapja a képviselőtestület még egyhangúlag rendelt el változtatási tilalmat az övezetre.

A konzervatív értelmiségiek által indított Szentimrevárosért Mozgalom ma „riadót fújt”, szerintük ugyanis fennáll a veszélye, hogy a választások után azonnal nekilátnak az érintett ingatlan „fejlesztésének”. Teljes levelüket az alábbiakban közöljük (s ha a szövegben szereplő politikusok reagálnak, frissítjük cikkünket):

„Tisztelt Szentimrevárosiak!

Riadót kell fújnunk! Noha a XI. kerületi önkormányzat tavaly változtatási, építési és bontási tilalmat rendelt el a Feneketlen-tóhoz közeli volt ÉMI-telek területére (Diószegi út 37.), az úgynevezett Buda Gardens-ingatlanprojekt gazdái nemrég kiköltöztették a régi bérlőket. És fennáll a veszélye annak, hogy rögtön az április 8-i választások után nekilátnak az óriástömbök és a több száz parkolóhelyes mélygarázs építését megalapozó bontási munkáknak.

A helyzetet súlyosbítja, hogy hiába írtunk nyílt levelet Simicskó István parlamenti képviselő úrnak, és hiába ígérte meg Hoffmann Tamás polgármester úr, hogy még a választások előtt tájékoztat bennünket az önkormányzat álláspontjáról, teljes a hallgatás politikusaink részéről. (Az előzményeket itt dokumentáltuk.)

Kérünk minden szentimrevárosi polgárt, küldje tovább ezt a levelet ismerőseinek, vagy terjessze a Facebookon és a nyilvánosság más fórumain! Továbbá, ha még nem tette meg, küldjön e-mailt a [email protected] címre! Ezzel kinyilvánítja, hogy fontosnak tartja törekvéseinket, mi pedig vállaljuk, hogy minden lényeges információt megosztunk Önnel! Ha pedig mozdulnunk kell, sokan leszünk, akik együtt mozdulunk!

Az általunk nemrég indított Szentimrevárosért Mozgalomhoz már az első napokban tömegesen csatlakoztak. Továbbra is számítunk mindenkire, aki aggódik Szentimreváros szerethető világáért. Még egyszer a címünk: [email protected]

Mozgalmunk független a pártoktól, kizárólag az élhető környezet megőrzése érdekében tevékenykedik!

A Szentimrevárosért Mozgalom nevében: Csányi Tamás karnagy, Dr. Entz Géza művészettörténész, Hegedűs Péter építész, Makovecz Imréné Szabó Marianne textilművész, Dr. Nagy Gergely építész, Sipos Mihály népzenész, Dr. Szaló Péter építész”

 

valasz.hu


 

h i r d e t é s