h i r d e t é s

Sándor László intarzia kiállítása

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Sándor László intarzia kiállítása

2015. március 19. - 13:02
0 komment

Sándor László intarzia művész és grafikus 2008-ban készítette el első intarzia portréját. Önarcképe az igen kis méret ellenére nagy sikert aratott, ez gondolkodtatta el a művészt a folytatás lehetőségéről.

Azóta a tradícionális intarzia technikát felfrissítve, Wood Arts néven készít egyedi intarzia portrékat amik eljutottak már Olaszországba, Mexikóba és Amerikába is. Tevékenységét az itthoni- és világszervezetek is elismerik. Készített már egyedi karóra számlapot, egy fából készült karórákat gyártó világcég felkérésére.

Az intarzia portrék egyediségét a felhasznált egzotikus fafajok színe és erezete mellett az elkészítés sajátos, fotórealisztikus módja teszi különlegessé. A furnér lemezek egyedi textúrája és a fénytörésből adódó sajátos „színjátéka” egyszeri és megismételhetetlen végeredményt nyújt. 

Tevékenységét hamarosan workshop indításával kívánja kibővíteni, ezzel is bátorítva az érdeklődőket a fával való közös ismerkedésre, saját kreativitásuk kibontakoztatására.

„A fával való munka, az élő anyag sajátosságai és a folytonos technikai fejlődés lehetősége állandó lendületet biztosítanak a folytatáshoz. Szomorúan látom, hogy a minőségi faanyagokat egyre inkább nélkülözzük a mindennapjainkból, így lassan teljesen eltűnhet ez a nagy múltú szakma is. Ezt szeretném megakadályozni ezzel a hiánypótló tevékenységgel, remélve, hogy újra a napjaink része lehet ez a méltatlanul elfeledett művészeti ág.”

…vallja a művész.

Számos csoportos és egyéni kiállítása után, most a „tűzzel vassal” című önálló tárlatára invitál minket. A rendezvénynek a Kispesti Művelődési Otthon (KMO) ad helyet. Megnyitó: április 3-án, 18:00 órakor.
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s