h i r d e t é s

Sarkvidéki levegő lopódzik az országba hétvégén, ma pedig az eső zavarhatja meg a napsütést

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Sarkvidéki levegő lopódzik az országba hétvégén, ma pedig az eső zavarhatja meg a napsütést

2019. május 03. - 06:05

 

Pénteken délelőtt északnyugat felől erőteljesen megnövekszik a felhőzet, a Dunántúlon és északon elszórtan várható csapadék, az ország más részein még száraz marad az idő. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Délután a megnövekvő felhőzetből országszerte számítani kell záporokra, zivatarokra, esőre. Viharossá fokozódik a délnyugati szél. Kora délután 15, 20 fok várható.

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfront éri el térségünket. A megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nem csak a hidegfrontra érzékenyeknek lesz nehéz napjuk. - írja a meteoklinika.hu

Pénteken északnyugat felől hidegfronti érkezik térségünkbe. A hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, általános lehet a fejfájás, a hasi-és izomgörcsök. A szív és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők vérnyomás-ingadozást, keringési panaszokat és gyakori rosszullétet tapasztalhatnak, amennyiben intenzív tünetek jelentkeznek, lehetőség szerint kerülje a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket! A szél hatására fellépő panaszok eleinte a Tiszántúlon jelentkezhetnek, majd az ország középső és Dunántúli részein is erősödő fejfájásra kell készülni!

Az immunrendszer erősítése céljából ajánlott áttérni kímélő étrendre, kerülje a zsíros és fűszeres ételeket, helyezze előtérbe a szárnyas húsokat és a halból készült fogásokat. Fogyasszon naponta többször valamilyen friss zöldséget és gyümölcsöt, ezzel tartósan megerősítheti szervezetét.

A táplálkozásunk átalakításánál sokszor veszünk igénybe szakember segítségét – dietetikus, táplálkozási szakértő stb. – úgy az időjárás okozta problémáink esetében is fordulhatunk szakemberhez, mert létezik segítség. Nem kell az időjárás okozta problémáktól szenvednie

A szabadtéri tevékenységeket eleinte a Dunántúlon zavarhatja csapadék, majd egyre többfelé kell számítani esőre, záporokra, zivatarokra. A hő-és komfortérzet alacsony marad, a következő napokon is szükség lesz a réteges öltözetre!

A pollenszint jellemzően közepes - alacsony marad és a következő napokon sem várható, hogy jelentősen nő a pollenterhelés.

A közlekedés során a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozz a fő veszélyt. A csapadék hatására nedvessé vált utakon megnő a féktáv, az erős oldalszél ronthat a gépjármű menetstabilitásán, a balesetek elkerülése érdekében tartson nagyobb követési távolságot és vezessen a megszokottnál lassabban!

Vezető tünetek a mai napon: görcsös panaszok, szívpanaszok, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s