h i r d e t é s


Szabad-e ilyen előzmények után, választásokkal cirkuszolni?

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szabad-e ilyen előzmények után, választásokkal cirkuszolni?

2017. december 07. - 08:24

 

A mai politikai pártellenzék „himnusza”: nélkülük működteti a sarlatán, „hazaáruló” Orbán a maffiát, amikor közösen jobban menne?

Ellenzéki politikusok, a „Jobbiktól a Ballabbikig”, és a médiamunkások fogják egymás kezét, mezét és szorongatható testrészét, miközben folyamatosan várják, hogy a a baráti cégektől megjöjjön a hirdetés, a támogatás és működésben maradjon a gépezet.

A bolt akkor megy a fővárosban, ha fizetnek az örökös baloldali vagy valamilyen „oldalági” jelölt visszaléptetéséért, ahogyan ez már régebben is megtörtént, azután Falus indításáért majd Bokros beugrásáért.

Közben finanszírozták a Liberálisok óriásplakátjait is. Mindig túlbiztosítják magukat. Mindez aprópénznek számít, ennyit bőven megér a főváros.

Az MSZP 2 milliárd adósságban ült, a DK „zsebből” gazdálkodik, az Együtt már nem hitelképes, Fodornak borbélyra sem futja.

Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy kire szavaznátok jövőre: aki a pénzt adja, vagy aki elfogadja?

Attól függ, mennyire szeretitek a szappanoperát. Ne maradjatok ki a szórakozásból, ha még maradt a parlamenti választásokhoz motivációtok!

Alternatív politikai nyelve annak lehet, aki elszánta magát a rendszer teljes tagadására. Ám a „rendszeren belüli”, avagy „rendszeren kívüli” ellenzékiség dilemmája a gyakorlatban mindmáig meg- és feloldatlan, írta publicisztikájában Lendvai Ildikó. Fontos megállapítás.

Ezen a nyomvonalon lehet eljutni az ellenzék hitelességének a kérdéséhez és egy új baloldali hang (nyelv, kommunikáció) megtalálásához.

Időnként azonban úgy érzi az ember, ellenzékiek dühös kritikáját olvasva, hogy Orbánt utálják, de a rendszerét el tudnák képzelni maguknak.

Beleülnének szívesen.

Rendszerkritikának sajnos kevés a maffiaállam fogalmával operáló, elméletinek látszó terjengős publicisztika. Magyar Bálint egy kicsit megrekedt a ’80-as években. Érzékszerveit megtéveszti, hogy a Fidesz sok mindenben másolja a pártállam hatalmi működését. Az egykori SZDSZ-es nem tud attól az érzéstől szabadulni, hogy ezt mintha már látta volna.

Régi elvbarátaival rendre fennakad azon, hogy valamikori tanítványaik, szellemi kistesóik, hogyan tudják naponta megtagadni egykori közös eszméiket. Haragszanak néhányan Orbánra azért is, mert nem veszi be őket a családba.

Nélkülük működteti a maffiát, amikor közösen jobban menne?

Úgy tűnik, Lendvai Ildikó valamit felismert, de még nem tudja elmondani.h i r d e t é s

betöltés...

;