h i r d e t é s

Szájer már a látszatra sem ad – Baloldali médiatúlsúlyról hazudozik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szájer már a látszatra sem ad – Baloldali médiatúlsúlyról hazudozik

2018. augusztus 20. - 09:21

 

Persze, ha nívó vonatkozásában nézzük a dolgot, még akár igaza is lehet. Nem egy vidám dolog arra ébredni, hogy szó szerint zsarolva, kizsigerelve a sajtómunkásokat kényszerítenek rá felszínes, nem ritkán hiteltelen, sőt bűncselekménynek minősíthető tartalomkészítésre a nézettség is a béka feneke alá zuhan.

Forrás: alfahir.hu

A Fidesz EP képviselője azonban nem hazudtolhatja meg a feltétlen párthűséget. Miért is tenné, hiszen csak addig biztos a pozíciója, amíg a magyar nép érdekei helyett Orbán egyre diktatórikusabb igényeit szolgálja ki.

A politikusok valamikor rájöttek, hogy a hiteles tájékoztatás nem feltétlenül segít a megítélésükben. Többnyire ez annak tudható be, hogy általában az ilyen törekvéssel bíró vezetőknek van titkolnivalójuk. E nézet első nevesíthető szószólója Otto Von Bismarck volt, aki szerint „az újságírók pályatévesztett emberek”.

Távol álljon azonban tőlünk, hogy Szájert, vagy akár Orbánt Bismarckkal egy szinten kezeljük, esetükben az amatőr módszerek dominálnak.

Megkérdezték, mi a helyzet a hazai médiaviszonyokkal, amelyeket Judit Sargentini is kifogásolt jelentésétben. Szájer korábban azt írta, hogy a Fidesznek a választáson "elsöprő médiaerővel szemben kellett kampányolnia". A politikus a következőképpen vélekedett a kérdésről:

„A polgári oldal az elmúlt huszonöt évben óriási erőfeszítésekkel hozta létre azt a médiát, amelyet még Medgyessy Péter javasolt nekünk, amikor kifogásoltuk, hogy a Fidesz nem jelenhet meg a közmédiában. A hazai médiaviszonyok mostanra persze jobbak is lettek, de ha figyelembe vesszük a médiafogyasztási szokásokat, fenntartom, hogy továbbra is baloldali túlsúly tapasztalható.” /Index/

Emberünk bizonyára nem találkozott Mészáros Lőrinc médiabirodalmával, vagy épp Andy Vajna TV2-es csatornáját nem fogja. Amit Szájer szerencséjeként is felfoghatunk. Abban egyébként igaza lehet, hogy az egyes kormánypropaganda felületek nézettsége és olvasottsága a béka feneke alatt tanyáznak.

Mely esetben a kormány egyedül önmagának köszönheti, hogy senki nem kér a hazugságaikból.

Persze, ha elég esze lenne a kormánypártiaknak, akkor az ellenzéki forrásokba is invesztálnának tőkét, hogy legalább abból legyen valami hasznuk, ha fellebbentik kínos titkaikról a fátylat. Akkor legalább valóban elmondhatnák, hogy a sajtószabadságot prioritásnak tekintik.


 

h i r d e t é s