fbpx Szégyen csak Orbán Viktor megbuktatására szövetkezni egy CDU-politikus szerint | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szégyen csak Orbán Viktor megbuktatására szövetkezni egy CDU-politikus szerint

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szégyen csak Orbán Viktor megbuktatására szövetkezni egy CDU-politikus szerint

2021. június 14. - 06:51

 

Hans Kaiser úgy véli, kiépült egy hálózat, amely "kifejezetten Orbán Viktorra szállt rá".

Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány egykori magyarországi képviselője. - Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Vasárnapi Újság című rádióműsorban kelt Orbán Viktor védelmére Hans Kaiser, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa, aki szerint "szégyen és szemérmetlenség egy olyan "gyülekezet" összeállása, amelynek egyetlen célja egy sikeres miniszterelnök és kormány kikényszerítése a hatalomból, ahogy ez Magyarországon történik."

Kaiser szerint az ellenzéknek "csak az számít - mindegy, miként és milyen áron -, hogy Orbán távozzon. Nagyjából ez az a megoldás, amit azok az emberek kínálnak, akik ezt a szövetséget kiagyalták", szerinte ilyen eset Németországban nem fog előfordulni. Hozzátette: csak remélni tudja, hogy a magyar polgárok is felismerik, átlátják, miről is van szó; bosszúról, és régi küzdelmekről.

Az egykori miniszter (aki 2006 és 2012 között a Konrad Adenauer Alapítvány budapesti irodáját vezette), úgy gondolja, hogy "különösen 2010 után, mikor Orbán Viktort másodszor is miniszterelnökké választották, és sikeresen kezdett el kormányozni, ellenfelei rájöttek arra, hogy Magyarországon belül a Fideszt és Orbán Viktort nem tudják megingatni."

"Egy nagyon érdekes koncepciót dolgoztak ki az Orbán, a Fidesz és bizonyos mértékig a Magyarország elleni harcra, mégpedig azt, hogy ezt a harcot az európai térbe viszik, főként Brüsszelbe, de más európai fővárosokba is" - mondta a műsorban.

A nyilatkozatban - amelyet az MTI szemlézett - Kaiser azt is mondta, hogy "sikerült kiépíteni egy hálózatot, amely Magyarországra, illetve kifejezetten Orbán Viktorra szállt rá, és amely kifejezetten bevetté tette a kritikus nézeteit, egyfajta divattá vált" - tette hozzá a politikus, aki ezt újságírói szégyennek nevezte.

Kaiser korábban azt hitte, hogy ha Magyarország Orbán Viktor kormányzása alatt gazdaságilag, családpolitikájában, az ország szerkezetét tekintve jól fejlődik, és nagy többséggel újra is választják, "akkor majd Brüsszelben és a médiában, akik rászálltak, nyugton hagyják majd", de ez nem így történt, Orbán Viktornak újra védekeznie kell a támadással szemben, "amit egyik oldalról az egyesült pártok vezetnek Magyarországon, másik oldalról viszont nagyon sajnálatosan az őket támogató médiából, és az európai színtér - Strasbourg és Brüsszel - felől érkezik".

A német politikus szerint a média véleményformálást nem szabad Németország Magyarországról alkotott véleményének tekinteni, ő sok embert ismer kedvező tapasztalatokkal az országról. "Magyarország nem csak egy klassz ország, de kultúrnemzet, egy sikeresen irányított kultúrnemzet Európa szívében." (hvg.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek