fbpx Szél Bernadett pert nyert a kormány ellen | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szél Bernadett pert nyert a kormány ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szél Bernadett pert nyert a kormány ellen

2021. november 23. - 07:21

 

"Újabb győzelem: ismét jogerősen pert nyertem a kormánnyal szemben!" - adta hírül hétfő délutáni Facebook-posztjában Szél Bernadett.

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/Tingey Injury Law Firm

A független országgyűlési képviselő az előzményekről szólva elmondta: amikor elfogadták az egészségügyi szolgálati törvényt, akkor közérdekű adatigényléssel fordult az EMMI-hez, hogy láthassa az ezzel kapcsolatban született megelőző és előkészítő hatásvizsgálati dokumentumokat. Később a tárca megtagadta a kiadást, majd a politikus bíróságra ment.

Állítása szerint a minisztérium azzal az "abszurd" érveléssel próbálkozott a bíróságon, hogy azért nem köteles kiadni az adatokat, mert az adatigényléskor még veszélyeztette volna az adatok kiadása a későbbi döntések meghozatalát. Ám időközben megszülettek azok a rendeletek, melyekre hivatkozott, így a bíróság az adatok kiadására kötelezte az EMMI-t.  

"A dokumentumokból egyértelműen ki fog derülni: teljes vakrepüléssel szervezte át a kormány az egészségügyet a járvány kellős közepén, nem számolva a betegellátásra gyakorolt hatással, vagy számoltak több ezer egészségügyi dolgozó távozásával, bezáró kórházi osztályokkal, ellátás nélkül maradó betegekkel, csak nem érdekelte őket. Folytatom a küzdelmet!" - zárul Szél Bernadett bejegyzése.

Bérfeszültségeket okozott a szolgálati törvény bevezetése, mivel a szakdolgozókra mindez jelentős terheket rótt, miközben az orvosok tekintélyes fizetésemelést kaptak. Az új szabályozás miatt közel négyezren mondtak fel. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s