fbpx Szilágyi Áron menedzsere szerint még a sportoló se fogta fel a győzelme súlyát | CIVILHETES

h i r d e t é s

Szilágyi Áron menedzsere szerint még a sportoló se fogta fel a győzelme súlyát

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Szilágyi Áron menedzsere szerint még a sportoló se fogta fel a győzelme súlyát

2021. július 25. - 14:23

 

Az, hogy valaki kétszer olimpiai bajnok, lesz egy kisebb csoda, az, hogy valaki háromszor olimpiai bajnok ebben a sportágban, majdnem hogy lehetetlen. 

Szilágyi Áron mutatja az aranyérmét a sajtótájékoztatón, miután ismét megvédte olimpiai bajnoki címét a férfi kardozók egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi az olasz Luigi Samele ellen győzött. - Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szilágyi Áron menedzsere mondta ezt az ATV Híradónak, majd hozzátette: Szilágyi ezt is meg tudta csinálni, de a szakember szerint ez egy olyan extrém teljesítmény, amit még maga a sportoló sem fogott fel.

Magyar idő szerint szombaton 14:15-től valószínűleg aki csak tehette, Szilágyi Áron asszóját nézte. Olasz ellenfelét 15-7-re múlta felül a döntőben, megszerezve a harmadik olimpiai bajnoki címét.

„Gyakorlatilag beírta magát a történelemkönyvekbe, és tulajdonképpen egy legendává vált. Olyan vívok közé írta be a nevét, mint a Gerevich-Kovács-Kárpáti, ez azt hiszem, hogy neki még egy jó darabig nem fog leesni” – ezt már Szilágyi Áron menedzsere mondta el híradónknak. A sportolóval ő sem beszélt, ugyanis a csapat most mindent kizár, és csak az olimpiára koncentrál.

„Mondhatjuk azt, hogy Tokió sok szempontból talán még különlegesebb olimpia, hiszen a Covid miatt gyakorlatilag nagyon sok olyan, ebből a Fókuszból kibillentő tényező jöhet be napközben, a versenyek előtt, akár a tesztek, akár a lezárások, akár az, hogy olyan híreket kapsz, hogy az olimpiai faluban van fertőzött, ami elvileg elvonhatja a fókuszt” – mesélte Kőrösparti Gábor.

A szakember azt is elmondta nekünk, hogy Szilágyi Áron úgy ment ki Tokióba, hogy megtesz mindent, és megpróbálja az aranyat elhozni egyéniben, de indulás előtt ez már nem került szóba.

„Nem szabad ezen a szinten már súlyt feleslegesen kreálni, vagy súlyt helyezni bárkire. Akármilyen klasszis versenyző, igazából én is annyit tudtam hozzátenni, amikor elindultak, hogy érezze jól magát. És tényleg ez a cél, hogy érezze jól magát, mert ha ő flowban van, és neki a páston van ez a flow élmény meg, akkor ő úgyis győz, és akkor ő úgyis kihozni magából azt, ami tud, és igazából ez a legfontosabb. És ha még emellé egy olimpiai arany is esetleg jár, az már csak hab a tortán” – mesélte a menedzser.

Bár a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, még kicsit később jön haza, a menedzsere elárulta nekünk, hogy mivel lehet majd levenni a lábáról a sportolót.

„Áron nagy kávés. Azt tudni kell róla, hogy imádja a jó minőségű kávét, de csak ristrettot iszik, és minden nélkül. Tehát ő a kávét a kávéért issza meg, nem ízesítgeti, és nem keni össze semmivel se. És egy nagyon-nagyon jó minőségű ristretto kávéval elég könnyű vele ezt az introvertáltságot egy picikét feloldani, úgyhogy ha valaki közeledni akar hozzá, akkor azt javaslom, hogy először egy ristrettóval indítson” – tette hozzá Kőrösparti Gábor.

A következő megmérettetések a férfi kard csapat versenyei lesznek a jövő héten. (atv.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s