h i r d e t é s

Szilveszteri enyheség, erős újévi lehűlés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szilveszteri enyheség, erős újévi lehűlés

2018. december 31. - 06:14

 

Szilveszterkor viszonylag enyhe, de sokfelé szeles időben lesz részünk - írja az Időjárás.hu

Délelőtt lassan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, csapadék nem valószínű.

Délután a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, csapadék nem várható.

Az északi szél erős lesz. 2, 7 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn, azaz szilveszterkor nem érvényesül markáns fronthatás, de a szeles hideg idő okozhat panaszokat. Érdemes figyelni az étkezésre is. - írja a meteoklinika.hu

Azonban ha ízületi bántalmakkal küszködik, akkor országszerte arra készülhet, hogy fokozódhatnak a panaszai. Reggel lehetnek legerősebbek a tünetek, de napközben is sajoghatnak a végtagjai – ilyenkor mozgassa át kissé a fájó testrészeket. Az is segíthet, ha folyamatosan melegen tartja az ízületeket. A napsütéses időszakokat használja ki immunrendszere erősítésére!

Ilyenkor hajlamos lehet többet enni és inni a kelleténél, így könnyen gyomorproblémákkal szembesülhet. Válassza inkább a könnyebb fogásokat, illetve ha nem tud ellenállni a nehezebb ételeknek, akkor próbáljon mértéket tartani. A szilveszterkor oly népszerű olajos magvakat (mogyoró, mandula, kesudió) most bátran fogyaszthatja, és a helyesen elkészített lencse is jó választás. Az italozást se vigye túlzásba, ezzel is megterhelheti a gyomrát, illetve napokra legyengülhet. Emésztési panaszok esetén megoldást nyújthat a személyre szóló fényterápia.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s