h i r d e t é s

Szinte az összes magyar politikusról és közszereplőről gyűjtött adatokat egy kínai államközeli cég

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Szinte az összes magyar politikusról és közszereplőről gyűjtött adatokat egy kínai államközeli cég

2020. október 13. - 18:27

 

Világszerte milliókról szereztek meg információkat.

Érdekes képet kaphatunk a tömeges méretekben zajló kínai adatgyűjtésről, ha megnézzük azt a nyilvánosságra került adatbázist, amely a Zhenhua Data nevű cégtől származik.

Nem meglepő módon magyarok is feltűnnek a listán, több aktív politikus és állami vezető is.

Köztük van Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató, Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Gyöngyösi Márton jobbikos EP-képviselő, a volt politikusok közül Kuncze Gábor, Dávid Ibolya és még sokan mások. 

A történtekről beszámoló Telex azt írja, mindössze a teljes adatbázis tizedének magyar szekciójáról van szó, feltehetően ennél jóval több hazai személy került be.

A nyilvántartásban különféle közösségi profilok és üzleti adatbázisok elérhetőségei találhatók, ugyanakkor a születési idő, telefonszám, emailcím, lakcím, családi állapot vagy éppen a pártállás is szerepel. Emellett különféle megjegyzések is találhatók mellettük, amely megmutatja, miért lehet érdekes az adott személy. A hazai nem éppen friss, mivel 2018 októberében frissült utoljára.

A Telex a cikke végén megjegyzi, a most kiszivárgott adatbázis olyan helyre engedett betekintést, ahová ritkán van alkalmunk bepillantani: a kínai digitális megfigyelő gépezet belsejébe. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s