h i r d e t é s

Tavasz, kert, fűnyírás, na de mit tegyünk, ha alkatrész kell a gépezetbe?

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tavasz, kert, fűnyírás, na de mit tegyünk, ha alkatrész kell a gépezetbe?

2019. február 23. - 06:18

 

Meleg tavaszi napsütés, élvezed, hogy végre nem vagy a szobába zárva. Előkerülnek a kerti szerszámok, kisgépek, le kell mosni a kerti bútorokat, elkezdődnek a tavasz örömteli kerti munkái. Az elmúlt napokban bizony elkezdtek hajtani a növények, bimbók pattannak bármerre is nézel.

Úgy tűnik, a fű is hajtani kezdett, előveszed hát a szépen letakarított fűnyírót, de amikor nyírni kezded a füvet, az eredmény siralmas. A géped inkább tépi a füvet, mint vágja, a kés életlen. És amikor le akarod szedni, hogy elvidd éleztetni, akkor az is kiderül, hogy el van repedve. Most akkor mi legyen, egy ilyen gép drága, nem terveztél ekkora kiadással.

Semmi pánik, keress hozzá másik kést. Nem kell hozzá világgá menned, sem elveszned egy kertészeti áruház alkatrészei között, mert az Agrooroszi webáruház fűnyíró kései között biztosan találsz hozzá valót. Ahhoz, hogy meg tudd rendelni, a kés hosszát kell megmérni, méghozzá a két legtávolabbi pontja közötti részt, valamint a felfogató furatok méretét, elhelyezkedését.

A cég honlapján nagyon könnyen meg fogod találni a neked megfelelőt, mert minden adat, paraméter között egyértelműen tudsz választani, még a szerint is, hogy maga a furat milyen formájú. Az áruházban főként jó minőségű, magyar utángyártott késeket tudsz vásárolni, és már nyírhatod is a gyepedet, hogy aztán élvezhesd a gyönyörű kertedben a pihenést.

Nagyon hasznos ötlet volt az áruház üzemeltetőitől, hogy fenntartanak egy kerti gépekhez kötődő műszaki telefonvonalat, ahol felteheted a vásárlással kapcsolatos műszaki kérdéseidet, így nem kell beleszaladnod egy rosszul megrendelt termék visszaküldésének és cseréjének macerás menetébe.

Néhány tanács fűnyírógép vásárláshoz

Az egyik legfontosabb szempont, hogy vízszintes terepen vagy emelkedőn kell-e gyepet nyírnod. A fűnyírógépek egy része csak és kizárólag ilyen terepre használható, mert a motor, ami üzemelteti, szórtolajozású. Ez azt jelenti, hogy a hajtókar végén van egy lemez, ami beleér az olajteknőbe. Innen fogja szétcsapni, szórni az olajat azokra a helyekre, ahol a kenésnek meg kell valósulni. Ha az ilyen gépet 10 százalékos emelkedőnél meredekebb helyen próbálod meg használni, a kenés nem megfelelő mértékűvé válhat, és akár a motor is besülhet miatta.

Ha olyan telken nyírod a füvet, ami ennél meredekebb, akkor válassz kényszerolajozású motoros vagy elektromos fűnyírót. Ennek a lényege az olajszivattyú, ami eljuttatja az olajat a megfelelő helyekre, így nem probléma számára a terepviszony.

Természetesen ezek az adatok nem befolyásolják azt a tényt, hogy az Agrooroszi Kertigép Alkatrészek Webáruházában bármilyen típusú és motorú kisgépedhez találsz megfelelő alkatrészt. Nézz szét oldalukon, hogy a nyarat és a madárcsicsergést a gyönyörű kertedben pihenve élvezhesd majd.


 

h i r d e t é s