h i r d e t é s

Tévedésből Modernával oltottak be gyerekeket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tévedésből Modernával oltottak be gyerekeket

2021. december 20. - 07:14

Ez egyelőre tilos, csak a Pfizer állhatna rendelkezésre. Németországban átláthatóságot ígérnek a botrányos esettel kapcsolatban. 

A kép illusztráció! - Forrás: DW

Németországban több gyermeket véletlenül korosztálya számára még nem engedélyezett koronavírus elleni vakcinával oltottak be vasárnap - közölték helyi illetékesek.

Az észak-rajna-vesztfáliai Olpe körzet egyik oltóközpontjában több kiskorút a Moderna vakcinájával immunizáltak. A gyermekek számára eddig csak a Pfizer és a BioNTech közös oltóanyagát hagyták jóvá.

Az érintett kiskorúak szüleit azonnal értesítették az esetről - közölte a körzet.

Az oltóközpont orvosigazgatójával folytatott beszélgetés során a szülőket arról tájékoztatták, hogy a Moderna vakcinájának gyermekek számára történő engedélyeztetése még folyamatban van az Európai Gyógyszerügynökségnél (EMA).

Az oltóközpontból való távozáskor a gyermekeknél nem észleltek rendellenességet.

A szülők kérésére az esetet jelentették a rendőrségnek. Az érintett gyermekek számát nem közölték.

Okulva hibájából, az oltóközpont felülvizsgálja az összes oltási eljárást. Ha további eseteket tapasztalnak, a szülőket tájékoztatni fogják - közölték.

Az EMA novemberben engedélyezte a Pfizer és a BioNTech közös vakcinájának beadását 5 éves kortól. Ez volt az első védőoltás, amelyet 12 év alatti gyermekek számára elérhetővé tettek az Európai Unióban.

A gyermekek a felnőttek adagjának csak egyharmadát kapják. (MTI) / Infostart


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s