h i r d e t é s

Több mint nyolcvan tűzoltó küzdött a királyszentistváni lángokkal

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több mint nyolcvan tűzoltó küzdött a királyszentistváni lángokkal

2019. augusztus 11. - 06:47

 

Több mint nyolcvan tűzoltó dolgozik a királyszentistváni hulladéklerakóban szombat délután keletkezett tűz oltásán - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Királyszentistván, 2019. augusztus 10. Tűzoltók dolgoznak a királyszentistváni hulladéklerakóban keletkezett tűz oltásán 2019. augusztus 10-én. Közel ezer négyzetméteren ég hulladék, az oltásán több mint nyolcvan tűzoltó dolgozik. - Fotó: MTI/Mátyus Tamás

Csondor Henrietta elmondta: közel ezer négyzetméteren ég hulladék a királyszentistváni szeméttelepen.
Az oltásban a veszprémi, a balatonfűzfői, a pétfürdői, az ajkai, a kisbéri, a székesfehérvári és a siófoki hivatásos, valamint a tótvázsonyi és a zirci önkéntes tűzoltók dolgoznak a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek egy vízágyút, két vízpajzsot és több vízsugarat is bevetettek, az oltást munkagép is segíti.


Fotó: MTI/Mátyus Tamás

 

A szóvivő tájékoztatása szerint a katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen és a környező településeken is méréseket végez. Mivel a felfelé szálló meleg légáramlat a magasban teríti szét a füstöt, ezért egészségügyi határértéket meghaladó veszélyesanyag-koncentrációt sehol sem tudtak kimutatni - mondta.

 

Tűz volt egy székesfehérvári panzióban 

Tűz ütött ki egy négyszáz négyzetméteres panzió és étterem tetőszerkezetében Székesfehérváron, a Bregyó közben vasárnap hajnalban, kilenc embert kellett kimenekíteni a nem égő tetőtéri szobákból - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

A tűzoltók három vízsugárral oltották a tüzet, amely miatt a födém beszakadt. A betoncserép fedés alatt izzást tapasztaltak, ezért megkezdték a cserép eltávolítását is. 

A székesfehérvári városi hivatásos tűzoltók mellett a sárbogárdi és a pusztaszabolcsi hivatásos egységek vettek részt az oltásban - derül ki a közleményből.


 

h i r d e t é s