h i r d e t é s


Tombol a munkaerőhiány a Balatonnál: havi 750 ezret kérne egy szakács

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Tombol a munkaerőhiány a Balatonnál: havi 750 ezret kérne egy szakács

2017. augusztus 10. - 17:12

 

A tulajdonos több szakközépiskolával vette fel a kapcsolatot, de még így sem talál munkaerőt. - írja a penzcentrum.hu.

Forrás: parameter.hu

Több Balaton-parti étterem bezárt tavaly a szezon közepén, mások ki sem nyitottak a munkaerőhiány miatt. Idén pedig még mindig hatalmas a munkaerőhiány, egy kezdő pincér akár 350 ezret is elkérhet - írja a hvg.hu.

Tavaly nyögvenyelősen kihúztuk a szezon végéig, de idén már kénytelen voltam a nyár kellős közepén elengedni a konyhát, miután felmondott a szakácsunk. Így most csak italokat szolgálunk fel

- meséli a lapnak Bánlaki Balázs, a mindszentkállai Káli-kapocs romkocsma tulajdonosa. Egy kezdő szakács ugyan munkát vállat volna náluk 750 ezer forintért, de azt nem tudják kitermelni - tette hozzá.

A végzősök közül a legtöbben szinte azonnal külföldön helyezkednek el, míg mások havi 300 ezer forintos nettóért sem hajlandóak végigdolgozni a nyári szezont.

Persze a kereskedőknek sem könnyű:a kizárólag a nyári szezonban nyitva tartó balatonfenyvesi Nyári ABC gazdája például egyetemista gyermekének iskolatársait fogja be nyaranta, s az üzlet fölött beépítette a tetőteret, hogy a nettó 120-130 ezer forintot kereső tucatnyi fiatalt ott altassa.

penzcentrum.hu
 


 

h i r d e t é s

betöltés..