h i r d e t é s

Török Gábor szerint sorra el fognak bukni az ellenzéki összefogások szerte az országban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Török Gábor szerint sorra el fognak bukni az ellenzéki összefogások szerte az országban

2019. július 31. - 10:35

 

A magyarországi települések nagy részében borítékolható a Fidesz győzelme az őszi önkormányzati választásokon, ellenzéki győzelmi esély csak Budapesten és néhány megyei jogú városban van - mondta Török Gábor politológus InfoRádió Aréna című műsorában.

Forrás: Török Gábor / Facebook

Ha 2022-ben legalább minimális eséllyel akar indulni az ellenzék, akkor nagyon fontos minden pozíció, ezért jelentős esemény az őszi önkormányzati választás - idézi a politológust az Infostart.

Budapesten az ország lakosságának egyötöde lakik. A megyei jogú városokban szintén nagyjából az egyötöde. Ez a két része Magyarországnak, ahol egyáltalán beszélhetünk arról, hogy versenyképes az ellenzék. Ez azt jelenti, hogy a háromötödében egyáltalán nem.

Tarlós István esélye 50 százalék, de inkább több. Irtózatos erőforrásfölénye van és éppen ő a regnáló főpolgármester. Ha az ellenzék a fővárosi kerületek felében győzne, az már Török Gábor szerint bravúr lenne, "ötről eljutna tízig, tizenkettőig", ugyanígy a megyei jogú városok vezetése terén a meglévő kettő mellett még két-három elhódítása lehet realitás.

A DK és a Momentum a "kivéreztetett ellenzék" vezető ereje lehet, a többi pártnál hiányzik a jövőkép. Az elmúlt választások megmutatták, hogy az ellenzéki szavazóknál fellazult a pártkötődés, ugyanakkor hiányzik az a vezető, aki egyesíteni tudná a különböző pártok támogatóit - mondta. (napi.hu)


 

h i r d e t é s