h i r d e t é s

Totális kudarc: bármennyire is erőlködik a Fidesz, nem tudják megállítani Brüsszelt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Totális kudarc: bármennyire is erőlködik a Fidesz, nem tudják megállítani Brüsszelt

2018. április 27. - 07:48

 

Ráadásul Püspökladány és Ebes között rá is gyorsítanak. Meddig tűrjük még ezt?

Forrás: magyarnarancs.hu

Csaknem 250 millió euró (mintegy 78 milliárd forint) összegű finanszírozást biztosít az Európai Unió a kohéziós forrásokból a Szajol és Debrecen közötti észak-alföldi vasútvonal fejlesztésére – jelentették be csütörtökön Brüsszelben. Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint az EU által társfinanszírozott projekt egészen pontosan a Püspökladány–Ebes szakasz felújítását érinti.

„Az EU finanszírozást nyújt ahhoz, hogy a páneurópai közlekedési hálózat részeként Magyarország korszerűbb vasúti hálózattal rendelkezzen. Az EU-nak köszönhetően a vonalat igénybe vevő térségbeli lakosok rövidebb menetidőkkel, nagyobb biztonságban és kényelemben utazhatnak” – közölte Corina Cretu regionális politikáért felelős uniós biztos.

Csak véletlen egybeesés, de a támogatási bejelentés épp aznap történt, amikor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mindennek elhordta az EU-t az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának brüsszeli ülésén. És azt sem szabad elfelejteni, hogy Orbánék évek óta kampányolnak azzal, hogy Brüsszelt „meg kell” állítani, elsősorban azért, mert migránsokat akarnak küldeni Magyarországra. Migránsokat nem küldtek, de pénzt nagyon sokat – a kérdés csak az, hogy meddig. (magyarnarancs.hu)

 


 

h i r d e t é s