h i r d e t é s

Új frontot nyitott Karácsony Gergely

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Új frontot nyitott Karácsony Gergely

2020. június 15. - 13:50

Miután kiderült, hogy a kormány többet költene az augusztus 20-i eseményekre, mint a Lánchíd felújítására, Karácsony Gergely kijelentette, hogy nem szeretné, ha az átkelő környezetében bárki pirotechnikai eszközt használna, az ugyanis hozzájárul az állagromláshoz. - írja a napi.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Lánchídról szóló mérnöki jelentés világossá teszi, hogy a híd állapotának változásához, a híd bevonatának állagromlásához, a rozsdásodáshoz jelentős mértékben járultak hozzá az augusztus 20-i tűzijátékok - írja a főpolgármester a Facebookon.

Karácsony ezért nem szeretné, ha a híd közelében rakétákat lőnének fel.

A kormány az utóbbi időben nagyon keményen támadta a főváros a Lánchíd felújításának elmaradása miatt, holott a kérdés évek óta napirenden van és a Tarlós István vezette önkormányzatnak többszöri nekifutásra sem sikerült végezni a munkával.

Karácsony Gergely emlékeztet arra, hogy a kormány augusztus 15. és 20. között a fél várost le akarja foglalni saját céljaira. Az országgyűlés május 19-én döntött arról, hogy állami ünnepségek szervezői ingyenesen használhatnak fővárosi közterületeket.

napi.hu


Kommentelne? Kattintson ide!