h i r d e t é s

Újabb részletek a kiskörei robbanásról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újabb részletek a kiskörei robbanásról

2021. szeptember 21. - 13:46

A négy könnyű sérültet hazaengedték a kórházból. Újabb információkat közölt a polgármester.

A kép illusztráció! - Forrás: CZEGLÉDI ZSOLT / MTI

Robbanás történt hétfő kora délután a kiskörei vízerőműben. A helyszínre öt mentőautó és három mentőhelikopter érkezett; a balesetben négy férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket, őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállították kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat.

Kisköre polgármestere kedden az InfoRádióban elmondta: már hazaengedték a kórházból a robbanás négy könnyű sérültjét. A négy súlyos sérült állapotáról újabb információkat nem lehet tudni – mondta Magyar Csilla. A robbanásban érintett dolgozók kisköreiek vagy környékbeliek, kivéve a karbantartást végző külsős vállalkozó munkatársait.

Karbantartás végeztek ugyanis az egyik turbinán, amikor a robbanás történt. Ez időre a turbinát leállították, a többi pedig áramot termelt - ebben nem volt fennakadás a sajnálatos eset miatt sem.

A szakemberek és a hatóságok folytatják az ügy felderítését - az erőmű csaknem 50 éves fennállása óta nem volt ilyen komoly baleset - közölte a polgármester.

Kedden reggel Kóbor György, az MVM csoport elnök-vezérigazgatója és Kiss Csaba termelési vezérigazgató-helyettes is a helyszínre érkeztek, hogy tájékozódjanak a balesetről - olvasható az MVM közleményében.

  • A kiskörei vízlépcső részeként megépült, 1974-ben üzembe helyezett kiskörei vízerőmű 28 megawatt (MW) beépített teljesítményével Magyarország legnagyobb vízerőműve.
  • Az erőműben megtermelt villamos energia mennyisége a Magyarországon vízenergiából előállított villamos energia nagyjából fele, ami 40-45 ezer átlagos fogyasztási igényű háztartás éves energia ellátását biztosítja.
  • Az erőművet a Tiszavíz Vízerőmű Kft. működteti, a cég 2021. május 13-tól a MVM Energetika Zrt. tulajdonában álló leányvállalatként működik.

infostart.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s