fbpx Újra eláraszthatják Magyarországot a migránsok... | CIVILHETES

h i r d e t é s

Újra eláraszthatják Magyarországot a migránsok...

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Újra eláraszthatják Magyarországot a migránsok...

2016. február 09. - 08:49
0 komment

 

Erről egy neves biztonságpolitikai szakértő beszélt a Kossuth rádióban.

A kép illusztráció - Fotó: atv.hu

A biztonságpolitikai szakértő Georg Spöttle szerint a Balkánon tapasztalható szigorúbb ellenőrzés, valamint az osztrák és német megnyilatkozások egyszerre eredményezik, hogy a migránsok újra a régi útvonalak, tehát Magyarország felé veszik az irányt - írja a Ripost.

Német és az osztrák bejelentések szerint két évig nem lesz családegyesítés, azaz a már ott tartózkodó több százezer kiskorú szülei, családtagjai két évig nem jöhetnek az Európai Unióba; ez, valamint az iratok szigorúbb ellenőrzése, a macedón dupla kerítés is közrejátszik abban, hogy a migránsok újra megpróbálják bejárhatóvá tenni a régi útvonalat– magyarázta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Drótvágókat vesznek, összejátszanak a szerb és a magyar embercsempészekkel

– fogalmazott. Kitért rá: Macedónia egyértelmű frontországgá vált, mindent megtesz, hogy megállítsa a menekültáradatot – még a saját biztonsága kárára is. Hozzátette:

érdekes módon Törökország most nem enged be menekülteket Szíriából, csupán a sérülteket, betegeket, kisgyerekeket. Az egyik átkelőnél körülbelül 30 ezer ember várakozik, de nyilvánvaló, hogy a kiújuló harcok elől menekülő emberek más útvonalat fognak keresni Európa felé.

A felvetésre, hogy megoldás lehet-e feljebb hozni az unió külső határát, Georg Spöttle úgy válaszolt: érdemes lenne, mivel Görögország nem egyezett bele, hogy magyar, cseh, szlovák és lengyel határrendészekkel erősítsék meg a határt, márpedig Macedónia hajlandóságot mutat erre. Itt lehet megállítani menekültáradatot.  

 

ripost.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s