h i r d e t é s

Újra kötelező a maszkviselés az egyik magyar egyetemen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Újra kötelező a maszkviselés az egyik magyar egyetemen

2021. szeptember 30. - 08:42

Bizonyos helyeken újra kötelező az orvosi maszk használata a Pécsi Tudományegyetemen. Az intézmény közleménye szerint erre az aktuális járványügyi helyzet és a tanévkezdés vírusos tapasztalatai adnak okot. Nézzünk utána, mik az ügy részletei!

Az egyetem az ezzel kapcsolatos kiadványában úgy fogalmaz, hogy tekintettel a koronavírus hazánkban is megjelent deltavariánsának sokszoros fertőzőképességére, a járványügyi adatok emelkedésére, illetve a tanévkezdés tapasztalataira, az operatív stáb a biztonságos jelenléti oktatás és biztonságos munkahelyi környezet megteremtésének érdekében a maszkhasználat szabályait visszavonásig új szabályokat határoz meg. Mindezek alapján az oktatási intézmény egész területén kötelező a szájat és az orrot tartósan takaró orvosi maszk használata az alábbi esetekben:

  • a klinikai központ területén a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szerinti rendelet alapján,
  • a zárt térben tartott előadások, szemináriumok, gyakorlati órák során, kivételt képez az előadást tartó személy,
  • a személyes jelenléttel realizálódó ügyintézések során,
  • a személyes jelenlét mellett megvalósuló, zárt térben tartott események során, ha nem biztosítható a biztonságos távolságtartás vagy a helyiség megfelelő szellőztetése.

A nyilatkozatból az is egyértelműen napvilágra kerül, hogy nem kötelező, ugyanakkor erősen ajánlott az orvosi maszk használata a közösségi terekben is és a zárt térben tartott rendezvényeken.

Az Alza a védőfelszerelések palettájára is nagy gondot fordít, kínálatukban a légutak, a szem és a kéz védelmére szolgáló eszközök bő választéka áll rendelkezésre, de a környezeted fertőtlenítésére szolgáló termékeket is szép számban találsz. Segítenek eligazodni a kínálatban, hogy könnyebben el tudd dönteni, melyik darab lesz a legjobb befektetés egészséged védelmére. Szemezgess kedvedre, és válaszd ki az igényeidnek leginkább megfelelő termékeket! Vedd komolyan a fertőzésveszélyt, kezdd el a védekezést minél hamarabb!


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s