h i r d e t é s


Uniós pénzből épít sörgyárat Matolcsy Ádám barátja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Uniós pénzből épít sörgyárat Matolcsy Ádám barátja

2018. január 11. - 06:36

 

Beindultak Matolcsy Ádám barátai: egyikük luxuslakásokat épít a Vörösmarty téren, másikuk pedig uniós támogatásból kezd sörgyártásba – írja a Magyar Narancs.

A lap szerint 2017. eleji bejegyzése után néhány hónappal a Hübris Projekt Kft. 350 millió forintos uniós támogatást nyert sörfőző üzemének berendezésére. A szeptemberben kiírt közbeszerzés novemberre zárult le, a pályázatból pedig kiderül, hogy 2000 literes kapacitással terveznek, amivel akár évi 6000 hl sört is le lehet főzni.

A Hübris székhelye egyébként Balatonakarattyán van, egy olyan családi házban, amely a Frank Digital tulajdona (ez egy kreatív ügynökség, amelyet Száraz István alapított). A Hübris korábban Matolcsy Ádámtól bérelt egy 2,7 hektáros területet.

Az Opten adatai szerint a Hübris Projekt Kft. többségi tulajdonosa egy bizonyos F Trans Kft., amelynek tulajdonosai – személyes adataik alapján – a Hübris ügyvezetőjének, a 31 Farkas Tímeának szülei és nagybátyja. A lap azt írja, Farkas Tímea több szálon is kötődik a Matolcsy Ádám, ifjabb Szemereyk és Száraz István révén ismertté vált baráti-üzleti körhöz.

Farkas Tímea férjével, a szintén Matolcsy Ádám baráti köréhez tartozó Pintér Mátéval és Száraz Istvánnal egyszerre volt tulajdonos a belvárosi Macesz Huszár étteremben. A 32 éves Pintér Máté benne van a Harang Kft.-ben, amely a Lánchíd pesti hídfőjénél lévő Raqpart nevű helyet viszi a nyári szezonban.

A legérdekesebb azonban Pintér Infit Invest nevű cége, amelynek székhelye a Vörösmarty tér 3. – ez a híres Kasselik-ház, a volt Luxus Áruház műemlék épülete. Korábban a 444.hu írta meg, hogy Pintér 2015 decemberében lett az Infit tulajdonosa, és a társaság Pintér felbukkanása után nem sokkal 891 millió forintos hitelt kapott az NHB-tól. (mno.hu)


 

h i r d e t é s

betöltés..