h i r d e t é s


Vitám Soros Györggyel: „Orbán Viktor megromlott”!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vitám Soros Györggyel: „Orbán Viktor megromlott”!

2017. december 06. - 07:23

 

Annak ellenére, vagy éppen azért, hogy ma még fontosabbnak érzem Soros tevékenységét és befolyását Magyarországon, mint a nyolcvanas években, egy kérdésben, ami elhangzott nyilatkozataiban, szeretnék vitatkozni. 

Forrás: maszol.ro

Szokatlan asszociációval érzékeltetném, mi az, amivel nehezen tudok egyetérteni, ami az ember „megromlását” illeti.

Eltekintve attól, valóban a hatalom valóban képes megváltoztatni az ember önértékelését pozitív és negatív irányba egyaránt.

Bár nézetem szerint bármelyik irányt is vesz az ember személyisége a hatalomban, rendszerint, a pszichológia tudományos megállapításai szerint is, a személyiség korábbi, sokszor nagyon korai, meghatározó vonásait erősíti fel, teszi feltűnően láthatóvá.

Nehezen mondom ki, hogy ez az evolúció ontogenetikailag nem hasonló az élelmiszerek szavatosságának rendjéhez, eddig jó volt, bizonyos idő elteltével megromlik és nem „fogyasztható”. megsemmisítendő, a fertőzések elkerülése érdekében.

Az ember esetében ez nem teljesen így van.

A középiskolai latin tanárunk otthon felejtette valamilyen holmiját és az osztályban megkérte az egyik tanulót, akit jól ismert, városi gyerek volt, ismert, elismert szülőkkel.

Adott neki kulcsot a házhoz, szaladjon el és hozza az elfelejtett holmit. Tizenöt perc után jött is az osztálytársunk, közel lakott a tanár, a holmival. Két nap múlva, a latin tanár úr érdeklődött a gyereknél, esetleg az éjjeliszekrényen lévő ezüst zsebóráját, amit rég elhunyt szüleitől örökölt, nem tette-e véletlenül zsebre? Mert nem találja!

Tíz év múlva, az egyetem után találkoztam volt tanárommal és szomorúan mondta, a küldöncosztálytársat börtönre ítélték lopás és betörés miatt vétkével.

Bocsássa meg nekem a tisztelt közönség és elsősorban Soros György, hogy ilyen primitív példával próbálom megerősíteni a pszichológiában tanult ismereteimet és ilyen, a mai problémákhoz nem igazán nagyvonalú, esetleg méltatlan érveléssel állok elő.

Ennyit szerettem volna a vitánkhoz hozzáfűzni. Egyébként minden más kérdésben egyetértek, sőt, nyilatkozatinak információit is megköszönöm, ha már alkalmam nyílt kifejteni saját meglátásomat.

Az a helyzet, hogy ezt is tanultam, sőt, mint a példa mutatja, tapasztaltam. Mai napig nem tudom eldönteni, valójában mikor romlik meg az ember?h i r d e t é s

betöltés...

;