h i r d e t é s


Vona felkészült a Jobbik feloszlatására is

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Vona felkészült a Jobbik feloszlatására is

2017. október 11. - 16:34

 

Feloszlatásához az ügyészségnek azt kellene bizonyítania bíróság előtt, hogy a párt alkotmányellenesen működik. - írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu

A HVG – legfrissebb száma beharangozója szerint – azt elemzi, mi vár a Jobbikra. A hetilap szerint valószínűleg zavargásokhoz vezetne, ha a bíróság a választás előtt betiltaná a Jobbikot, a párt megrogyasztására elég lehet pénzügyei vizsgálata. 

Az ügyészségi nyomozás sem vezethet közvetlenül a párt bezárásához, az állítólagos vétség két év szabadságvesztéssel büntethető és nem azonnali veszély, bár arra elég lehet, hogy éppen a kampány idején bűnözőként állítsák be a Jobbik vezetőit a közvélemény előtt.

Vona Gábor a lapnak azt mondta,

lélekben, gyakorlatban is fel vagyok készülve a párt föloszlatására,

bár nem ez a legvalószínűbb forgatókönyv.

A pártelnök felkészült az állami támogatás megvonására és a választási csalásra is.

Azt nem árulta el, miként élnék túl a pénz megvonását, de megismételte, ha Simicska Lajostól vagy bárkitől bombaként robbanó információhoz jut, azonnal elmondja.

Egyelőre nem hív utcára senkit, de azt nem zárta ki, hogy előállhat olyan pillanat, amikor – attól függetlenül, ő mondja vagy sem – az emberek utcára fognak menni.

A Jobbik elleni átfogó támadással a Fidesz nehéz feladvány elé állította a demokratikus ellenzék pártjait. Ha a jogállamiságra hivatkozva védelmükbe veszik a Jobbikot, a kormányzati propaganda mindent megtesz majd, hogy a szélsőségek védelmezőjeként tüntesse fel őket.

24.huh i r d e t é s

betöltés..

;