h i r d e t é s

Zacher Gábor: itthon 300 ezren használnak kábítószereket a hétvégéken

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Zacher Gábor: itthon 300 ezren használnak kábítószereket a hétvégéken

2017. szeptember 29. - 13:07

 

Az elmúlt három évben több mint 250 új tudatmódosító hatású hatóanyag jelent meg a drogpiacon, ami meghaladja a kifejlesztett gyógyszermolekulák számát - közölte Zacher Gábor toxikológus pénteken az M1 műsorában. - írja a nyugat.hu.

nyugat.hu

A Honvéd Kórház osztályvezető főorvosa annak kapcsán beszélt erről, hogy nemrég több magatehetetlen fiatalt vittek kórházba egy kőbányai villamosmegállóból. Mint kiderült, egy pegaclone elnevezésű szintetikus marihuánát fogyasztottak, amelynek a hatáserőssége 30 szorosan meghaladja a természetesét.

Mint mondta, dömpingszerűen árasztják el a piacot a szintetikus marihuánaszármazékok, a halicinogének, a stimulánsok, az LSD és ketamin analógok, amelyet a szegényebb rétegek fogyasztanak. Ezzel együtt sokszor fogalmuk nincs a fogyasztóknak, hogy mit használnak.

Egy "biofüves" cigaretta csupán 300-400 forintba kerül, és egy hétvégén, mintegy 300 ezren használnak ilyen tudatmódosító szert Magyarországon.

A magyar fogyasztást sokszorosan meghaladja néhány más európai országban a droghasználat, Csehország például Európa metamfetamin ellátója

- tette hozzá.

Úgy vélekedett: a fogyasztás visszaszorítása alapvetően törvényekkel, a jog eszközével nem érhető el, ehelyett a prevenció a megoldás, az értékrend megváltoztatása és jövőkép biztosítása a fiatalság számára.

Ez viszont egy fél emberöltőt vesz igénybe

- fogalmazott. Végül kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az orvosi, gyógyítási célú marihuána legalizálása hamarosan Magyarországon is a figyelem középpontjába kerül.

Herbálozás = klór vagy patkányméreg, ezt szívják a szombathelyi fiatalok. Elkeserítő a droghelyzet - ITT

nyugat.hu


 

h i r d e t é s