h i r d e t é s

11 kiló fű zuhant a házva

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

11 kiló fű zuhant a házva

2015. október 03. - 08:56
0 komment

Az arizonai garázs tetejét áttörő méretes csomag porrá zúzta a kutyaházat. A kutya nem volt benne.

Az arizonai garázs tetejét áttörő méretes csomag porrá zúzta a kutyaházat. A kutya nem volt benne.

A Nogales kertvárosában élő házaspár, Bill és Maya Donnelly egy szép szeptemberi hajnalon óriási robajra ébredt, de gondolták, hogy csak egy hatalmas villám csapott be a közelben, így nem is igazán tulajdonítottak neki túl nagy jelentőséget - írja a 24.hu.

Néhány órával később, miután a gyerekek már elindultak az iskola és a munkahely felé, a feleség a konyhaablakból meglepetten konstatálta, hogy a váratlan ébresztőt talán mégsem egy villámnak köszönhetik, hiszen az elég ritkán szórja tele a garázsbejárót tető- és fadarabokkal.


Fotó: USA Today

Az igazi meglepetés azonban a garázsban érte: a tetőt egy rejtélyes csomag törte át, majd olyan erővel zuhant rá a emény műanyag kutyaházra, hogy az darabokra tört.


Fotó: USA Today

A nő természetesen nem habozott kibontani a kivételesen korábban érkező karácsonyi ajándékot, de a Mikulástól kért pulóver és új botmixer helyett 10,8 kilogrammnyi elsőrangú marihuánával találta magát szemben, melynek piaci értéke a tengerentúlon közel 2,6 millió forint.

A rendőrség véleménye szerint a csomag egy ultrakönnyű, drogcsempészetre használt repülőgép rakományának része volt. Az Egyesült Államokban az efféle gépek repüléséhez semmiféle jogosítvány, vagy képzés nem szükséges, így bárki vezethette a járművet. Az eszköz egyébként korántsem ismeretlen a bűnüldöző szervek számára: éjszakánként rendszeresen hallható a gépek jellegzetes zaja, amelyek az amerikai oldalra érve a levegőből dobják le csomagjaikat, majd térnek vissza Mexikóba. A tizenegy kilós fogás a korábbi alkalmakhoz képest elég lényegtelennek tűnik, 2011-ben például 795 kilogrammnyi marihuána kidobását nézték végig a helyi seriffhivatal munkatársai.

 

24.hu (Címlap: Forrás: The Goodies)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s