h i r d e t é s

1100 kilakoltatás várható!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

1100 kilakoltatás várható!

2017. szeptember 08. - 20:03

A Párbeszéd követeli, hogy a kormány azonnal függesszen fel minden olyan végrehajtási eljárást, amelyet devizahitelekkel, banki követelésekkel összefüggésben indítottak, mindaddig, amíg az Európai Bíróság állást nem foglal a vitás kérdésekben. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: magyaridok.hu

A Párbeszéd azt követeli a kormánytól, hogy azonnali hatállyal függessze fel a kilakoltatásokat, különösen azután,

hogy a napokban a pártnak az illetékes miniszteri biztos azt írta: idén még több, mint ezer kilakoltatás várható, a végrehajtási eljárások száma pedig meghaladja a 900 ezret

– olvasható Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja közleményében.

A Párbeszéd a devizahitelek megoldatlansága és a több tízezer végrehajtási eljárásra tekintettel, valamint az 1994. évi LIII.

A bírósági végrehajtásról szóló törvényben foglaltak alapján kért tájékoztatást dr. Molnár Zoltán miniszteri biztos tevékenységéről és a banki követelések miatt folyamatban lévő végrehajtási eljárások számáról és azok értékéről.

Dr. Trócsányi László válaszában bevallotta, hogy a miniszteri biztos a megbízatása alatt soha nem nyújtott tájékoztatást a sajtó és média részére a végrehajtási ügyekről. De, ami a leglényegesebb, hogy a Párbeszéd szakértői által is csak több tízezerre becsült végrehajtási eljárások száma ennek sokszorosa, pontosan 900 ezer.

Ezeknek teljes értéke több mint 3000 milliárd forint, vagyis ma Magyarországon minden 11. állampolgárral szemben végrehajtási eljárás folyik. 2017. I. félévében 708 család került kilakoltatásra, a II. félévben még 1100 várható. Jelenleg több mint 30 ezer otthon vár árverésre.

Ez tehát az Orbán-kormány és Trócsányi László nevével fémjelzett sikeres devizaadós mentés. Így sikerült, Völner Pált idézve,

a kilátástalan helyzetbe került emberek megsegítése és a hitelezés gyakorlatának felelősségteljes irányba való terelése.

gepnarancs.hu