h i r d e t é s

12 milliárdból hoztak létre új céget az MNB alapítványai

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

12 milliárdból hoztak létre új céget az MNB alapítványai

2015. december 07. - 12:00
0 komment

 

12 milliárd forintból hoztak létre új céget a Magyar Nemzeti Bank alapítványai - derítette ki az RTL Híradó. A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. névű céget november végén jegyezték be és ingatlanüzemeltetéssel foglalkozik. 

 
 

A jegybanki alapítványok új cégének székhelye az MNB alapítványainak székháza, azonban a november 30-án bejegyzett vállalkozás cégtáblája egyelőre nincs kint az épületen.

Az RTL híradója kiemelte, hogy a jegybank egyik alapítványa áll az egyik kecskeméti beruházás mögött. Matolcsy György jegybankelnök még tavaly jelentette be, hogy új gazdasági kart építenek a Kecskeméti Főiskolán, ezért megvették a volt kórház területét. A beruházás teljes költségét akkor 15 milliárd forintra becsülték.

Az RTL felkereste az alapítványokat, hogy az új cégnek van-e közzé ehhez a beruházáshoz, de vasárnap esti adásukig nem reagáltak.

Az RTL Híradó beszámolt arról is, hogy az új cég háromfős felügyelőbizottságának egyik tagja Polt-Palásthy Mariann, az MNB személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Polt Péter legfőbb ügyész felesége. 


 

h i r d e t é s