h i r d e t é s

1,3 milliárdot kapott a Makovecz-központra Orbán Viktor kebelbarátja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

1,3 milliárdot kapott a Makovecz-központra Orbán Viktor kebelbarátja

2017. október 11. - 17:02

 

A cég működteti a főként arabisztikai és iranisztikai kutatásokat végző Avicenna Közel-Keleti Kutatások Intézetét. - írja a 168ora.hu.

Maróth Miklós Forrás: 168ora.hu

Hozzávetőleg 1,3 egymilliárd forintot ítélt meg a kormány a Makovecz Imre munkásságát bemutató és gondozó piliscsabai központ megépítésére.

Mint a keddi Magyar Közlönyből kiderül, a beruházással pedig meglepő módon egy közel-keleti kutatásokat finanszírozó céget, az Avicenna Non-Profit Kft.-t bízták meg

– írja a Magyar Nemzet.

Profiljának a jelek szerint nincs köze a Makovecz-életműhöz, de kapcsolatnak valószínűleg bőven elég az is, hogy az intézet és a nonprofit kft. vezetője Maróth Miklós Széchenyi-díjas professzor, akit sajtóértesülések szerint Orbán Viktor barátjának tart, és akit tavaly májusban még Áder János lehetséges utódai között emlegettek.

Az orientalista kutató egyébként a kormánnyal azonos nézeteket vall a menekültválság ügyében: szerinte lehetetlen Európában integrálni a muszlimokat, a Mandinernek azt mondta, hogy

ők (a muszlimok) most magukkal hozzák azt a káoszt és azt a rendetlenséget, amely elől egyébként menekülnek. 

Maróth Miklós egyébként részt vett azon a jordániai díszvacsorán, ahol Orbán Viktor a terrorizmus támogatásával gyanúsított, budai ingatlanokat is vásároló Gaith Pharaon mellett ült – a kutató lapunknak később azt állította, hogy nem ismerte Pharaont, a sajtóból tudta meg, kivel is vacsorázott együtt.

A tavalyi évet mintegy 5,6 milliós nettó bevétellel záró Avicenna Kft. idén mintegy félmilliárd forintot, jövőre közel 800 milliót kap a piliscsabai Makovecz-központ létrehozására, az állami tulajdonú épületet pedig használatba is veheti.

A komplexum az egyházi fenntartású Iosephinum kollégium területén épül majd meg – itt működik egyébként az Avicenna intézet is –, a kormány kiemelt beruházásnak tekinti az építkezést.

168ora.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s