h i r d e t é s

150 millióra bírságolta a fővárosi kormányhivatal a Ryanair-t

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

150 millióra bírságolta a fővárosi kormányhivatal a Ryanair-t

2020. február 28. - 13:09

A fővárosi kormányhivatal 150 millió forintos bírságot szabott ki a Ryanairre az Amman-Budapest járat ügyében

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Jászai Csaba

Nem tett teljes körűen eleget az utasokkal szembeni tájékoztatási kötelezettségének a Ryanair a tavaly júliusi 27-i Amman-Budapest járatán, amely Budapest helyett Pozsonyban szállt le, ezért Budapest Főváros Kormányhivatala 150 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a társaságra - közölte a kormányhivatal pénteken az MTI-vel.

Felidézték: a kormányhivatal még tavaly kezdeményezett eljárást a Ryanair 2019. július 27-ei Amman-Budapest járatával kapcsolatban, amely a rossz időjárási körülmények miatt nem Budapesten, hanem Pozsonyban szállt le.

A vizsgálat során kiderült, a légitársaság nem nyújtott naprakész tájékoztatást az utasoknak arról, hogy a jogaik érvényesítése érdekében mely hatósághoz fordulhatnak, illetve nem tájékoztatta arról sem őket, hogy milyen alternatív közlekedési lehetőségeket tudnak választani annak érdekében, hogy az eredeti célállomásukat elérjék - közölte a kormányhivatal.

Hozzátették: Budapest Főváros Kormányhivatala minden esetben szigorúan fellép az utasok védelme érdekében, és elvárja a légitársaságoktól, hogy eleget tegyenek utasaikkal szembeni kötelezettségeiknek.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky