fbpx 20 fok alatt marad az időjárás | CIVILHETES

h i r d e t é s

20 fok alatt marad az időjárás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

20 fok alatt marad az időjárás

2021. szeptember 19. - 06:04

 

Napközben kevés helyen lehet futó zápor, viszont késő délutántól, kora estétől nyugat, délnyugat felől elkezd megvastagodni a felhőtakaró, ezzel együtt pedig a csapadékhajlam is megnövekszik. 

Forrás: Kiefer Béla / Időkép.hu

Vasárnap a napos időszakok mellett északkeleten, valamint nyugaton, délnyugaton lehet több felhő az égen, ezeken a tájakon elszórtan átmenetileg kisebb eső, egy-egy zápor előfordulhat. Több helyen élénk lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 6-13, délután északkeleten 15-17, máshol 18-25 fok várható.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, a Dunántúlon és az Alföld déli felén pedig több helyen is kialakulhat eső, zápor, majd a kora esti órákra már mindenhol megszűnhet a csapadék. Helyenként élénk lökések kísérhetik az északi-északkeleti szelet. Hajnalban 5-13, délután 14-19 fok valószínű.

Kedden napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, számottevő csapadék nem várható. Az északias szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. A hűvös hajnalt követően délután 15-20 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Vasárnap front nem lesz felettünk, de a hidegebb idő miatt a fokozottan érzékenyek körében továbbra is jelentkezhet görcsös fejfájás, valamint hasi görcsök, ízületi panaszok is előfordulhatnak. A szív- és érrendszeri betegségekkel küzdőknél vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, rosszullét továbbra is kialakulhat.

A szelesebb tájakon élők nyugtalanságot, ingerlékenységet, alvászavarokat is tapasztalhatnak.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

 

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s