h i r d e t é s

2000 fotót készítettek hajléktalanok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

2000 fotót készítettek hajléktalanok

2016. augusztus 24. - 12:51
0 komment

A My Budapest Photo Project kiállítás különlegessége abban rejlik, hogy a fényképek készítői hajléktalan emberek, akik a kezdeményezés keretén belül lehetőséget kaptak arra, hogy eldobható fényképezőgéppel készített képeken keresztül saját szemszögükből mutassák be a várost. 

My Budapest Photo Project Kép: My Budapest Photo Project/Nyeste Robert2016. augusztus 24.

Egy szakmai zsűri által leválogatott, ötven darab fényképből álló kiállítás 2016. augusztus 30-ától szeptember 18-áig tekinthető meg a Budapest Pontban.


Fotó: My Budapest Photo Project/Lóli Attila

A My Budapest Photo Project a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art közös kezdeményezése, amelynek fő célja a szociális érzékenyítés, vagyis, hogy felhívja a hajléktalanság, mint szociális problémára a társadalom figyelmét. A kiállított fényképeket egy nyolc tagú zsűri válogatta ki a közül a 2000 fotó közül, amit közel száz eldobható Fuji fényképezőgéppel készítettek az alkalmi művészek. A látogatók szavazhatnak a legjobb 12+1 fényképre, amelyekből létrejön a My Budapest Photo Project 2017-es naptárja. A naptár megvásárlásából befolyt teljes összeget a kezdeményezésben résztvevő, valamint a naptárba bekerült fotókat készítő hajléktalan emberek támogatására fordítják a szervezők.

A kiállításra a belépés ingyenes.

A kiállításról további információ a My Budapest Photo Project Facebook-oldalán található.

orientpress.hu