h i r d e t é s

2021-re várható védőoltás a koronavírussal szemben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

2021-re várható védőoltás a koronavírussal szemben

2020. március 17. - 16:33

A világjárvány várhatóan két év alatt cseng le, addig hullámszerűen, időben és térben eltérő intenzitással lesz jelen. Védőoltás 2021-re várható. 

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Minderről a németországi Robert Koch járványügyi intézet (RKI) vezetője, Lothar Wieler beszélt keddi tájékoztatóján Berlinben.

Lothar Wieler megerősítette: azzal kell számolni, hogy az új vírus a lakosság 60-70 százalékát megfertőzi.

A vírus által okozott betegség (Covid-19) halálozási aránya az eddigi adatok szerint 1 százalék körüli, ami azt is jelenti, hogy a fertőzöttek 99 százaléka túléli a megbetegedést.

Az eddigi adatok arra is utalnak, hogy a fertőzöttek mintegy fele jól érzi magát, egyáltalán nem tapasztal tüneteket, szervezete észrevétlenül leküzdi a vírust.

A német járványügyi intézet azonban hangsúlyozza, hogy a járvány lassítása elengedhetetlen, mert túlterhelődik az egészségügyi ellátórendszer, ha egyszerre sok súlyos beteget kell kezelni.

németországi kórházak országos szövetségének (DKG) vezetője, Gerald Gaß egy keddi lapinterjúban elmondta: azzal számolnak, hogy a hét végére 20 ezerre emelkedik a regisztrált fertőzések száma, és 1500 fertőzött szorul majd kórházi ellátásra.

A német egészségügyi rendszert ez még nem terheli túl, de bővíteni kell a kapacitást. A következő két-három hónap alatt a jelenlegi 28 ezerről 34 ezerre tervezik emelni az intenzív ellátást biztosító ágyak számát.

A tartományi egészségügyi minisztériumoktól begyűjtött adatok szerint Németországban kedden délben 7543 koronavírus-fertőzést tartottak számon. Ez 722-vel több az előző esti 6821-nél. A járványban 19 ember halt meg, 10 Észak-Rajna-Vesztfáliában, 5 Bajorországban, 3 Baden-Württembergben és 1 Hamburgban. (Euronews)