h i r d e t é s

21 hónapot kapott Hegedűs Zsuzsa volt titkára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

21 hónapot kapott Hegedűs Zsuzsa volt titkára

2019. április 21. - 06:29

 

Egy év kilenc hónap börtönbüntetésre ítélték – felfüggesztve – Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt titkárát, aki többek között taxiszerűen vette igénybe az állami Audikat, pozíciójával visszaélve jogosulatlanul igényelt diplomata-útlevelet, illetve kért ki tulajdoni lapokat ingyen a járási hivataloktól. 

Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott kutyáját is hivatali autóval sétáltatta a titkára - Fotó: MTI/Vajda János

Az Index.hu tudósítása szerint Bogdán László hosszú ideje húzódó ügyének végére egy beismerő vallomás tett pontot kedden a Fővárosi Törvényszéken. Bogdán 2010-től négy éven keresztül Hegedűs jobbkezének számított, ám 2014-ben menesztették, épp akkor, amikor a sajtóban gyanús hírek jelentek meg a miniszterelnöki megbízott alapítványáról. 

Az ügyészség 2016-ban azzal vádolta meg a volt titkárt, hogy alkalmanként a Miniszterelnökség szolgálati autójával és sofőrjével szállíttatta magát és kampányeszközeit arra a településre, ahol fideszes színekben indult és nyert a 2014-es polgármester-választáson. Egyszer még Hegedűs kutyáját is szolgálati kocsival vitte el sétálni. Akadt olyan eset is, hogy Bogdán – hivatali eljárást színlelve – térítésmentesen kért ki járási földhivataloktól tulajdoni lapokat, amikre a vádirat szerint azért volt szüksége, mert személyi titkári befolyását felhasználva indult és nyert a földalap pályázatain. 

Bogdán jelenleg az Agrárminisztérium egyik háttérintézményében dolgozik szakmai tanácsadóként – emlékeztetett a portál. (blikk.hu)


 

h i r d e t é s