h i r d e t é s

250 millió forint csapódott be Növényi Norbert alapítványánál

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

250 millió forint csapódott be Növényi Norbert alapítványánál

2018. február 12. - 12:03

 

Ehhez csak egy olyan fideszes képviselő kell, akinek a cége 1 milliárdos kárt okozott. - írja a nepszava.hu.

Forrás: Facebook/Simonka György/nepszava.hu

Hazugság, hogy a kormány csak Németh Szilárdot szereti, nálunk a birkózok közpénzre vannak ítélve: most Növényi Norbert alapítványánál csörgött a kassza.

Kétszázötvenmillió forintos uniós támogatást nyert el karácsony előtt Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó Békés megyei alapítványa,

- írja a Magyar Nemzet. Az újság a sikert annak tulajdonítja, hogy az alapítvány kuratóriumában csücsül Simonka György fideszes országgyűlési képviselő bizalmasa.

Persze eddig sem volt titok, hogy az olimpikon birkózó és a fideszes honatya erősen szimpatizálnak: Növényi például 2014-ben versben énekelte meg a politikus nagyságát.

Ám – a jelek szerint – kapcsolatuk nemcsak a szellemek összeéréséről szól, de az anyagiakról is: ezt jelzi, hogy a sportoló által 2014-ben alapított Növényi Norbert Tehetséggondozó Alapítvány kuratóriumában feltűnt Baráth Richárd, aki Simonka jobbkeze.

Asszisztensi, illetve sofőri feladatai mellett Baráth társtulajdonos, valamint tisztségviselő több, Simonka érdekeltségébe tartozó cégben. Így nem véletlen, hogy Növényi alapítványának székhelye ugyanarra a Békés megyei Csanádapácán lévő címre van bejelentve, mint amit Baráth saját lakcímeként adott meg a hivatalos cégjegyzékben.

Baráth Richárd mások mellett társtulajdonosa – Simonkával együtt – a Magyar Termés Tész Kft.-nek is, amely Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása alapján 973 millió forintos kárt okozott Magyarország és az EU költségvetésének.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s