h i r d e t é s

250 új Suzukit vásárolt be a Magyar Honvédség

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

250 új Suzukit vásárolt be a Magyar Honvédség

2018. március 26. - 14:51

Új személygépjárműveket állított hadrendbe a Magyar Honvédség.

Simicskó István honvédelmi miniszter beszédet mond a honvédség 250 új Suzuki Vitara típusú autójának átadásán Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán 2018. március 26-án. Forrás: MTI Fotó: Bruzák Noémi

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett 250 új Suzuki Vitara típusú gépjárművet hétfőn mutatták be Budapesten, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán.

Simicskó István honvédelemi miniszter beszédében elmondta: a most beszerzett terepjárókkal 20 éves átlagéletkorú járműveket váltanak le. Hozzátette: a honvédség gépjárműparkjának modernizációja folytatódik, összesen 550 új járművel váltják le a régi flottát. A járműveket a honvédség valamennyi alakulatánál használják majd - ismertette a miniszter.

A tárcavezető beszédében felidézte: a Magyar Honvédség az elmúlt 25 évben létszámát, eszközparkját tekintve is leépült. Márpedig - jegyezte meg - ha a Magyar Honvédség nem rendelkezik megfelelő képességekkel, tudással és eszközparkkal, az "állam is gyengül, kiszolgáltatottá válik". 

Ezért hirdették meg a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot, melynek megvalósítását is megkezdték

- mondta.

Simicskó István kifejtette: a Magyar Honvédségnél megkezdődött az erősödés, a fejlődés időszaka. Első lépésben a katonák illetményét kezdték el lépésről-lépésre emelni, s ezt is folytatják a jövőben. Emellett a katonák ruházatát, egyéni felszerelését, eszközeit érintően is megkezdődött a fejlesztés. A Magyar Honvédség az elmúlt időszakban számos eszközzel gyarapodott, s a jövőben is folytatódik a technikai modernizáció - összegzett.

Simicskó István a most bemutatott Suzuki Vitarák kapcsán kitért arra is: fontos szempont volt, hogy a hazai gépjárműgyártást is segítsék. Mint megjegyezte: az 1991 óta Magyarországon, Esztergomban magyar munkaerővel gyártott Suzukit, már "magyar terméknek" is lehet mondani. 

A miniszter elmondása szerint a 120 lóerős 1600 köbcentiméteres benzinmotoros EURO-6 környezetvédelmi besorolású autók beszerzésével a honvédelmi tárca ár/érték arányban a lehető legjobb minőségű és felszereltségű járműveket vásárolta meg.
A 250 új Suzuki Vitara ünnepélyes bemutatóján részt vett mások mellett Huszár János, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese és Urbán László, a Suzuki vezérigazgató-helyettese is.

(MTI)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s