h i r d e t é s

3 ok, miért érdemes pergolát beszerezni otthonra!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

3 ok, miért érdemes pergolát beszerezni otthonra!

2022. március 09. - 17:09

Azok a lakástulajdonosok, akik felfedezték a pihenés és szórakozás előnyeit odahaza a kertben, gyakran fontolgatják, hogyan is lehetne még tágasabb teret kialakítani a hátsó részben. Főként a fiatalabb párok hajlamosak folyton változtatni környezetükön, mivel mindenhova egyéniséget és élvezetet szeretnének biztosítani. Ha Ön is egy nagyobb átalakítást fontolgat a teraszon vagy a kertben, akkor érdemes megismerkedni a pergolák csodálatos világával – íme 3 ok, hogy miért gondolkozzunk el ezen típusú árnyékolók használatán.

Bővítik az életteret

Akik már telepítettek otthonukban teraszt vagy valamilyen fedélzetet, annak az egyik oka valószínűleg az volt, hogy kiterjesszék életterüket a falakon túlra is. Ha kedveljük a nyári napsütést és több időt szeretnénk kint tölteni a szabadban, akkor a pergolákat nekünk találták ki! A segítségükkel hatékonyan megnövelhetjük életterünket úgy, hogy közben nem kell aggódnunk a túlzott meleg vagy egy kisebb eső miatt. A megfelelően elhelyezett pergola elegendő árnyékos részt biztosít a felhasználók számára – ráadásul még nagyobb védelem érdekében akár oldalárnyékolókat is felhelyezhetünk az árnyékolóra.

További tervezhetési lehetőségek

Miután eldöntöttük, hogy szükségünk van egy pergolára otthonunkban, máris adja magát a következő kérdés: milyen típust válasszunk? Amennyiben szeretnénk például egy kerttel tovább gondolni jövőbeni árnyékolónkról szőtt álmodozásainkat, ne habozzunk! A pergola melletti kisebb lugas vagy kertecske ugyanis mindig mesésen tud mutatni – ha megtaláljuk az ehhez ideális árnyékolófajtát. Tipp: a GIL-Trade Kft. kínálata bővelkedik a különféle prémium minőségű és szépséges pergola típusokban, amelyek élettartama évtizedekben mérhető.

Formát és funkciót adhatunk a térrésznek

A pergola egyik hatalmas nagy előnyei közé tartozik, hogy számos kreatív tervezési megoldást biztosít az ottlakók számára. Legyen szó pl. hangszórókról, lámpafüzérekről, LED szalagokról, ventilátorokról vagy szövetekről, csak a képzeletünk szabhat nekünk gátat. Természetesen előtte mindenképp tájékozódjunk agyszüleményeink biztonságosságáról és kivitelezhetőségéről attól a vállalattól, akitől megvásároltuk kültéri árnyékolónkat.

A pergolák úgy bővíthetjük ki otthonunk külterét, hogy a későbbi átalakításoknak is teret engedünk egyúttal. Nem mellesleg pedig gyönyörűek, ráadásul kiváló helyszínnek bizonyulnak társas összejövetelekhez. Ha olyan kültéri oázist szeretnénk kialakítani, amely minden alkalommal nyugalmat kínál odahaza, egy pergola tökéletes kiegészítője lesz teraszunknak.