h i r d e t é s

30 fok is lehet a májusi nyárban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

30 fok is lehet a májusi nyárban

2020. május 10. - 06:02

 

A hétvégén igazi nyári időben lesz részünk, nem kizárt az sem, hogy a hőmérséklet csúcsértéke eléri a 30 fokot. A jövő hét elején előreláthatólag markáns hidegfront érkezik 15 fokos lehűléssel. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a gyengén felhős és erősen felhős területek egyaránt jelen lesznek, északkelten záporeső, zivatar kialakulhat.

Délután többfelé erősebben megnövekszik a magasszintű felhőzet, számottevő csapadék ekkor nem valószínű. Megerősödik a délnyugati szél. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn délelőtt kissé felhős, napos időnek örülhetünk, jelentős csapadék nélkül.  Délután a napos időszakok mellett intenzív lesz a gomolyfelhő képződés. A Tiszántúli területek kivételéven többfelé várható záporeső, zivatar. Viharossá fokozódik a délnyugati szél. 26, 31 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Vasárnap front nem érkezik, ezért amennyiben kifejezetten a frontokra érzékenyek körébe tartozik, akkor kedvező, pihentető időben lesz része. - írja a meteoklinika.hu

A hőmérséklet csúcsértékei emelkednek, helyenként a 27-29 fokot is elérhetik a csúcsértékek, ez pedig melegfronti jellegű panaszokat okoz az arra érzékenyeknél. Jellemző tünet lehet a migrén, a fáradékonyság, emellett vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. A migrén és a fáradtság leküzdésének érdekében fogyasszon naponta 2-3 csésze citrommal ízesített teát, valamint ügyeljen a folyamatos folyadék utánpótlásra is.

A frontmentes időt érdemes kihasználni pihenésre, regenerálódásra. Ebben az időszakban sokan szerveznek kirándulásokat, a szabad levegőn való mozgás jót tesz az állóképesség és az immunrendszer erősítésének is. A kerti munkák elvégzésének is kedveznek a körülmények.

Az UV-sugárzás erős, hosszabb napon tartózkodás esetén fényvédő krém használata javasolt.

A pollenterhelés nő, az allergiások lehetőség szerint kerüljék az elhanyagolt rétegek és mezőket, valamint mossanak sűrűbben kezet és hajat.

A közlekedés során a napsütés lehet zavaró, vakító. Fokozott óvatosság javasolt, a motorosokra és a kerékpárral közlekedőkre is figyeljen jobban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s