h i r d e t é s

30 kilós pontyot köröz a Nébih

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

30 kilós pontyot köröz a Nébih

2020. február 25. - 12:36

 

A horgászok segítségét kéri a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata egy, korábban a Gyékényesi kavicsbánya-tavakból többször megfogott ponty jelenlegi élőhelyének maghatározásában  - írja a 444.hu.

A gond az, hogy a pontyot több alkalommal kifogták és visszaengedték 2017-ben a Gyékényesi kavicsbánya-tavaknál, de 2018-ban meg már egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei halastóból fogták ki, és képet is készítettek róla, de hogy pontosan melyik halastóról van szó, azt nem lehet biztosan megállapítani. A Nébih által felkért szakértő ugyanakkor megállapította, hogy ugyanarról a pontyról van szó, valaki tehát ellophatta.

A Nébih kér minden horgászt, aki úgy gondolja, 2018-ban vagy azután valahol ezt a halat fogta ki, hogy jelentkezzen náluk, ha lehet, képpel, ezzel segítve a hatóságot a hal jelenlegi tartózkodási helyének beazonosításában.

Egy 30 kg egyedsúlyú ponty egyed felnevelése a halgazdálkodásra jogosult több évtizedes munkája, feketepiaci értéke éppen ezért 700-800.000 Ft. Minden természetet, horgászatot szerető ember érdeke, hogy nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeink halállománya fennmaradjon. Az ÁHSZ célul tűzte ki a horgászattal-halászattal kapcsolatos feketegazdaság felszámolását, ebben kérjük most a horgászok segítségét

 - írja a Nébih.

444.hu


 

h i r d e t é s