h i r d e t é s


300 milliós csalás - Strómanokat leplezett le a NAV

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

300 milliós csalás - Strómanokat leplezett le a NAV

2017. június 16. - 15:00

 

Kuperczkó Adrienn közleményében azt írta, a tizenegy cégből felépülő láncolat mintegy kétszáz dolgozó bére után nem fizetett járulékokat. - írja a nepszava.hu.

Forrás: nepszava.hu

Háromszázmillió forint kárt okozott az államnak a gyanú szerint egy vagyonvédelemmel foglalkozó cégláncolat,

amelynek tagjai ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt indult eljárás

- tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense pénteken.

Közölte: a cégpiramis csúcsán álló társaság fogadta a rendszeres megbízásokat, a munkákat alvállalkozókra osztották. A dolgozókat bejelentették, bevallást is benyújtottak, de adót és járulékot nem fizettek. A bűnszervezet a lebukás elkerülésének érdekében rendszeresen cserélte alvállalkozóit.

Forrás: nepszava.hu

A láncolat cégeit budapesti székhelyszolgáltatóhoz jelentették be, az alvállalkozó társaságokat pécsi és Pécs környéki strómanok irányították.

Az őrző-védő szolgáltatás ellenértékéből az alvállalkozók feketén fizették az alkalmazottakat, levették a saját részüket; a többi pénz a mindebből hasznot húzókhoz vándorolt

- jelezte a sajtóreferens. A pénzügyi nyomozók mintegy harminc - többnyire baranyai és budapesti - helyszínen gyűjtöttek bizonyítékokat és kutatták fel a gyanúsítottakat.

Kuperczkó Adrienn beszámolt arról is, hogy az alvállalkozók között visszaeső bűnözők is voltak, közülük többen is tartottak otthon fegyvert, riasztópisztolyt. A tizenhárom gyanúsított közül két veszélyesnek ítélt elkövetőt a NAV kommandósai állítottak elő.

A költségvetésnek okozott kár teljes mértékben megtérülhet, mivel a nyomozók ingatlant és luxusautókat foglaltak le, illetve üzletrészt is zároltak  

- tette hozzá.

nepszava.huh i r d e t é s

betöltés...

;