h i r d e t é s

3000 euróért adta el kislányát egy férfi

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

3000 euróért adta el kislányát egy férfi

2019. január 22. - 07:44

Vádemelési eljárás emberkereskedelemért a Komáromi járásban

Forrás: Polícia Slovenskej republiky / Facebook

Tomáš kényszerházasság céljából átadta kiskorú lányát 2017-ben a Komáromi járásban több vádeljárás alatt álló személynek. A házasság a kiskorú leány és egy kiskorú fiú között került megkötésre. A kislány házasságáért az apának 3000 euró ütötte a markát. A kislánynak közös háztartásba kellett átköltöznie, és együtt kellett élnie a kiskorú fiúval – adta hírül a rendőrség a Facebook oldalán. - írja a bumm.sk

A kiskorú lánynak segédkeznie kellett a vádlottak háztartásában a takarításnál, és ki kellett vennie a részét a velük közös háztartásban élő kisgyermekekről való gondoskodásból is, miközben nem hagyhatta el ezt a háztartást, mivel amikor haza akart menni, veréssel akadályozták meg ebben szándékában. A kislányt erőszakkal és veréssel fenyegették, s ezzel kényszerítették, hogy rendes "házaséletet éljen" "kiskorú férjével" – áll a rendőrség Facebook bejegyzésében.

A rendőrség illegális migrácó-ellenes nemzeti egységének (národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP P PZ) vizsgálótisztje a Szlovák Köztársaság három állampolgára ellen indítványozott vádeljárást emberkereskedelem bűntette miatt. Ha bebizonyosodik a bűnösségük, héttől tizenkét évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik őket.

Az eset érzékenységére és a kiskorú személyek (15 évnél fiatalabbak) védelmére való tekintettel a rendőrség nem nyújt részletesebb tájékoztatást az esetről – írták a rendőrök a Facebookon.