h i r d e t é s

4 gyakori tévhit az e-rollerekről

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

4 gyakori tévhit az e-rollerekről

2019. november 04. - 14:48

 

A Lime közösségi e-rollermegosztó május óta kínál fenntartható és kényelmes városi utazást a budapestiek számára.

A vállalat 5 földrész több mint 120 országa tapasztalatával rendelkezik a fenntartható mikromobilitási megoldások terén. Ezen tudást felhasználva most szeretne eloszlatni néhány, az elektromos rollerekkel kapcsolatos tévhitet.

# 1 "Egy roller élettartama csupán pár hónap, vagy még annál is kevesebb"

A Lime tervezi és állítja elő a rollereket, így biztosítva, hogy a felhasználók a legjobb minőségű és legtartósabb járműveket vehessék igénybe. Annak érdekében, hogy a rollerek élettartama folyamatosan növekedhessen, egy kiemelten szakképzett Lime karbantartó-csapat dolgozik a meghibásodott az eszközök szétszerelésén, így az alkatrészeket állapotuktól függően meg tudják javítani vagy újra tudják hasznosítani. Amint egy roller életútja végéhez érkezik, alkatrészeit újrahasznosítják. Az akkumulátor nem újrahasznosítható részeit a szolgáltató partnerei olyan biológiailag újrafelhasználható elemekké alakítják, amelyek energiaforrásként használhatók, a rollerekhez használt nyersanyagok, mint például az acél vagy műanyag, folyékony vagy por formában ismét hasznosulhatnak egyéb termékek előállításában. Az elmúlt öt hónap tapasztalatai 
azt mutatják, hogy a felhasználók a kelet-európai régióban általában, Budapesten pedig kifejezetten ügyelnek a felhasználók a rollerek épségére.

# 2 "A roller nem az autós utazást helyettesíti, hanem a bicikli alternatívája"

Nézzük meg Párizs példáját: a Lime rollerek 2018 júniusában érkeztek a francia fővárosba, azóta pedig a szennyező motormeghajtású járművekkel (autóval, taxival, motorkerékpárral, robogóval stb.) megtett utak számát 10 százalékban helyettesítették. A közhiedelemmel ellentétben, a Lime rolleres utak a korábbi biciklis utazásokat csupán két százalékban váltották fel. A Lime közösségi közlekedési szolgáltató elektromos járműveivel világszerte megtett utak száma már átlépte a bűvös 100 milliót. Minden negyedik Lime utazás egy autós utat helyettesített, így összesen több mint 40 millió autóval megtett kilométerrel és 9000 tonnányi CO2-csökkenéssel segítette a fenntarthatóság mellett vívott harcot a Lime közössége. A budapestiek rendkívül lelkesek a Lime által kínált mikromobilitási megoldás iránt, a főváros utcáin kihelyezett rollerek egész nap használatban vannak, egy-egy Lime utazás pedig átlagosan 14 percig tart.

# 3 “A szolgáltatók kibújnának a szigorú szabályozás alól”

A Lime saját, a hatósági követelményeknél is szigorúbb szabályozást követ. A szolgáltatás használatához a Lime mobil applikáción keresztül kell regisztrálni, amelyhez szükséges a betöltött 18. életév. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megismertessék felhasználóikkal a rollerhasználattal kapcsolatos tudnivalókat, a vonatkozó szabályozásokat és a biztonságos közlekedést. A First Ride Academy rendezvénysorozat már számos európai nagyvárosban, köztük Budapesten is bizonyította népszerűségét, és megismertette felhasználóival az elektromos rollerek nyújtotta előnyöket, valamint a járművek biztonságos használatát. A Lime minden esetben a felelősségteljes rollerhasználatra buzdítja felhasználóit, a közlekedési rendszabályok betartására, és az arra kijelölt közlekedési felületek használatára ösztönzi őket. 
A felhasználók minden rollerezés megkezdése előtt útmutatót kapnak az applikáción belül a helyes rollerhasználatról, illetve felhívják figyelmüket a bukósisak viselésének fontosságára is.

# 4 "Elektromos rollerekkel bárhol parkolhatunk"

A tiltott parkolási zónák, mint például a belváros vagy a Margitsziget a Lime mobil applikációjában piros színnel jelöltek. A meghatározott parkolásmentes zónákon kívül a Lime folyamatosan edukálja felhasználóit a parkolási szabályokról is. Az applikációba kötelező fotót feltölteni a megfelelően leállított járműről minden egyes rollerhasználat után. A feltöltött fényképek elemzésével be lehet azonosítani a rollerrel helytelenül parkoló felhasználókat, visszajelzés küldhető számukra, és további segítséget kaphatnak a szabályos parkolás elsajátításához.

Tóth Tamás, a Lime magyarországi képviselője is megosztotta gondolatait a fenti tévhitekről: “Egy olyan nagyváros, mint Budapest, minden nap szembesül a forgalmi dugók, torlódások, parkolóhelyek hiánya és a zsúfolt utak okozta problémákkal. Szeretnénk élhetőbbé tenni a városokat, és levenni egy terhet az itt élők válláról azzal, hogy fenntartható, mindenki számára elérhető közlekedési formát kínálunk. Úgy gondoljuk, hogy felhasználóink egyre inkább környezettudatosak, és felismerik környezetünk védelmének, a széndioxid-kibocsátás csökkentésének fontosságát. Szintén fontos számunkra, hogy folyamatosan edukáljuk rollerhasználóinkat arra vonatkozóan, hogyan éljenek felelősségteljesen az általunk kínált lehetőséggel, mindig kövessék a közlekedési előírásokat saját maguk és egymás védelmének érdekében. Éppen ezért minden esetben a helyi hatóságokkal és közösségekkel együttműködve igyekszünk a tőlünk telhető legjobb szolgáltatást nyújtani”.

 


 

h i r d e t é s