h i r d e t é s

4 nap – 4 város – 4 templom

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

4 nap – 4 város – 4 templom

2018. október 11. - 14:34

 

Hódmezővásárhelyi diákok a világvallások hálójában – matematikával fűszerezve a Vajdaságban

A Határtalanul! program jóvoltából az anyaországi diákok négy nap alatt négy helyszínen négy vallás templomaival ismerkedhetnek meg a Vajdaságban.

A hódmezővásárhelyi diákokat 2018. október 12-én 10 órakor tárlatvezetéssel, műhelymunkával és játszóházzal fogadják Topolya Község Múzeumában (Szerbia, 24300 Topolya, Tito marsall 60.), majd megtekintik a topolyai Sarlósboldogasszony római katolikus templomot. A következő három napban Bácskossuthfalva református, Zombor szerb orthodox és Szabadka zsidó kulturális örökségével ismerkednek a tanulók.

A Határtalanul! program célja: a Magyarországon működő közoktatási intézmények hetedik osztályos tanulói számára a határon túl élő magyarság megismerése, elsősorban kulturális és honismereti megközelítésben, az adott tájegység sajátosságainak felfedezésével együtt.

A hódmezővásárhelyi Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola hetedikes tanulói a 2018/2019. tanévben Szerbia magyarlakta települései közül járnak be néhányat. Pályázatuk címe: "Szőnyis diákok a világvallások hálójában – matematikával fűszerezveˮ. A 4 nap – 4 város – 4 templom gondolatának keretében Topolyán katolikus, Bácskossuthfalván református, Zomborban szerb-ortodox templomot látogatnak meg, Szabadkán pedig a felújított zsinagógában tesznek tanulmányi sétát. Felfedezőútjuk során a diákok terület-, kerület-, felszín- és térfogatméréseket is végeznek az említett vallási terekben.

Topolya Község Múzeuma a hódmezővásárhelyi iskola szerbiai tartózkodásának pártfogója, az utazás programjának megszervezője. A tanulók személyiségének fejlődéséhez, ismereteik bővüléséhez jelentős mértékben hozzájárul a múzeum. A közös projekt egy hosszútávú együttműködés kezdetét jelenti.


 

h i r d e t é s