h i r d e t é s

5 tipp, ami segít olcsó albérletet találni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

5 tipp, ami segít olcsó albérletet találni

2019. március 29. - 09:22

 

Pénzügyi tanácsadók véleménye szerint jövedelmünk legfeljebb 30%-át szabadna lakhatásra költenünk. Ez a mai lakásárak mellett aligha elképzelhető, és emiatt rengetegen érzik magukat sarokba szorítva. Hogyan találhatunk mégis olcsó albérlet a mai piacon? Cikkünkben 5 tippel segítjük az albérletkeresés folyamatát!

Légy tisztában igényeiddel!

Szakértők szerint az egyik legjobb, amit albérletkeresés előtt tehetsz, az igényeid feltérképezése. Készíts listát arról, mik azok a követelmények, amelyektől semmiképpen sem állsz el, és mik azok a részletek, amelyekhez nem feltétlenül ragaszkodsz. Az alábbiakra mindenképpen gondolj:

  • ingázási idő
  • állattartási szabályok
  • tömegközlekedési lehetőségek
  • parkolási és tankolási lehetőség
  • csendes/nyüzsgő környezet
  • igény tűzhelyre, sütőre, mosogatógépre, liftre, mosógépre
  • terasz
  • szobák száma

Kövess ingatlanos fórumokat!

Fontos, hogy mindig értesülj a legújabb kínálatokról. Nézz körül, milyen ingatlanos alkalmazások vannak telefonra, milyen Facebook csoportok vannak a témában, és jelöld be kedvencnek a legjobb online ingatlanos oldalakat.

A mi személyes kedvencünk a sikeres nemzetközi startup, a Flatfy. A cég egy olyan keresőmotort fejlesztett ki, amely összegyűjt minden ingatlanhirdetést különböző forrásokból. Ezáltal neked már nem kell minden ingatlanos oldalt egyesével végignézned, hiszen a Flatfy oldalán mindent megtalálsz egy helyen. Keress eladó ingatlant, kiadó albérleteket, szűrj városra, árra, négyzetméterre, szobaszámra vagy további, általad meghatározott kikötésekre.

Írj szöveg sablonokat!

Nagyon kimerítő lehet folyamatosan e-mailekre válaszolgatni. Lakáskereséskor viszont ez egy elég gyakori feladat, így mindenképpen megéri írnod néhány sablont. Írj üzenetmintát néhány gyakran előforduló helyzetre, mint például a megkeresés, a további információk után való érdeklődés, vagy az időpont egyeztetés. Egy-két másolás, beillesztés, és már túl is vagy rajta!

Fedezz fel új területeket!

Lakáskereséskor sokszor abba a hibába esünk, hogy ugyanazon a környékeken böngészünk. Nézz körül máshol is, lehetséges, hogy több olyan, általad még nem felfedezett környék létezik a közelben, amely árai sokkal megengedhetőbbek!


 

h i r d e t é s