h i r d e t é s

700 órája imádkoznak, hogy megmentsenek egy menekült családot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

700 órája imádkoznak, hogy megmentsenek egy menekült családot

2018. november 29. - 08:35

 

Egy hónapja tartó folyamatos istentisztelettel próbálják megakadályozni egy holland protestáns templomban egy bevándorló család kitelepítését. - írja a bumm.sk.

Forrás: Facebook/Neo de Bono

A hágai Bethel protestáns templomban azért tart már több mint 700 órája, október 26. óta az istentisztelet, mert egy holland törvény előírja, hogy a hatóságok nem léphetnek be egy templomba, ahol ima zajlik. Márpedig a templom csarnokában húzta meg magát a kiutasítástól tartó Tamrazyan-család. Tamrazyanék 2009-ben menekültek el Örményországból, ahol az apa politikai aktivitása miatt nem érezték magukat biztonságban.

Az elmúlt három évben a Gereformeerde Kerk (GKV) templom tagjai voltak a partmenti Katwick településen, és egy helyi, menedékkérőknek fenntartott központban laktak. Szeptember közepén tudta meg a család, hogy kitoloncolási parancs van érvényben ellenük, ekkor kezdtek segítséget keresni, végül a templomukban kerestek menedéket. Ez azonban nem jelentett teljes védelmet, ezért lépett közbe a hágai templom, és megszervezte a 0-24-es istentiszteletet.

Közben a holland vallási közösség tagjai támogató üzeneteket és képeket posztoltak az istentiszteletről, valamint felhívták a figyelmet a család kálváriájára. Axel Wicke, a Bethel templom lelkésze a hírt közlő Euronewsnak elmondta, hogy elárasztották őket az országból és a világ minden tájáról érkező támogató üzenetek, majd hozzátette, nagyon sok embernek elege van a háború és az elnyomás elől menekülő emberek démonizálásából. 

Az  ötödik hetébe lépő istentisztelethez továbbra is keresnek önkéntes lelkészeket. Theo Hettema protestáns vezető a Facebookon tette közzé felhívását, melyben arról írt, hogy az istentiszteletnek valószínűleg egy ideig folytatódnia kell, és hogy különösképpen "éjszakai baglyok jelentkezését várják". 

bumm.sk


 

Kommentek

h i r d e t é s